Thursday, January 27, 2011

Lotus Desaru

selamat malam !

hari nih aku nak bagi sedikit info mengenai lotus desaru.lotus desaru dulu di kenali sebagai  desaru impian beach resort.ini la kali pertama aku menjejak kaki kat lotus desaru setelah sekian lama menetap di kota tinggi.aku gi lotus desaru nih pun sebab teman cik nana*my kazen*.cik nana nih saje buat servey tempat,katanye nak buat reunion untuk rakan-rakan sekolah rendah..design resort nih,sangat la menarik,sebabnye di reka seperti ala-ala Disneyland.pada pengunjung yang bawak anak kecik,boleh la mandi manda di kawasan "Disneyland"tersebut.Lagipun pantai Desaru ni bahaya sebab curam. Ombak pun sangat kuat . Tak macam pantai-pantai di sebelah barat semenanjung macam di Port Dickson yang landai.so,kalau nak mandi jugak,boleh.tapi tak boleh gi jauh la.kalau kanak-kanak pulak,kena ade pengawasan dari penjaga.Selain itu,lotus desaru merupakan kawasan yang amat luas.lokasi lotus desaru nih?senag je,resort nih merupakan  resort yang mula-mula sekali pengunjung akan jumpa selepas roundabout yang menghala ke resort lain sepanjang pantai Desaru*1km dari roundabout*.

 pintu masuk ke Lotus Desaru


nih list harge untuk bilik-bilik




nih pulak plan
*kononnye susun atur lotus desaru*



ala-ala Disneyland
*name betul Water Park*




gambar nih,aku amek dari google

bayaran masuk :
adult : RM25
child : RM15
kat Lotus Desaru jugak menyediakan pakej bulan madu.sape-sape rase nak bulan madu,boleh la jenguk-jenguk or calling-caling For Enquiries & Reservation.

Tel : +60 7 884 2800 ext 1966
Fax: +60 7 884 2994
Email : rsvn@lotusdesaru.com

okeh,cukup la sampai di sini,sekian .





No comments: