Nanurinos : restoran terapung bujang

30 January 2011

restoran terapung bujang

Salam~ 

malam yang indah ! ! hujan.ya hujan yang belum mahu untuk berhenti lagik*ayat jiwang sikit*Okeh,topik kite hari nih,RESTORAN TERAPUNG BUJANG tempat ini jugak di kenali sebagai SEAFOOD FIRE-FLY.restoran ini terletak di SG LEBAM.Restoran ini merupakan restoran yang menyediakan makanan laut.contohnye seperti Udang,ketam,ikan,lala kijen,lokan,barai dan belangkas..*.nyum.nyum.*banyak keistimewaan lain yang ade di restoran nih..korang nak tahu? meh sini aku list kan..

 
FIRE FLY:
*Glide into SUNGAI LEBAM
*2000 species of fire fly in the world
*Only 29 species found in Malaysia
*3mm-6mmm in measurement
*service in mangrove swamp forest

RIVER CRUISE:
*Explore the natural beauty of SUNGAI LEBAM
*Experience into mangroves swamp wetland
*Wild Monkey, oysters
*Jelly fish

FISHING (sea and river fishing)
*There are many species of fish can be found in SUNGAI LEBAM
*Ikan keli,siakap and others
*Group fishing (10paxs)

BOAT FOR RENT 
*Untuk sewa boat nih,aku tak sempat nak survey harge lagi*maaf ye*

FLOATING RESTORAN

BBQ ON BOAT

FAMILY FISHING

 ~ ~petikan nih di copy and paste dari Risalah yang aku dapat mase tengah makan-makan ngan my kazen. 

 
.makcik-makcik nak gi makan.

 .map nak gi RESTORAN TERAPUNG BUJANG.


Antara Risalah yang aku dapat


.Ketam nih hargenye RM47/sekilo.

.Suda selesai makan,jom pulang.


~fire fly nih,orang melayu panggil kunang-kunang..aku ngan cik nana*my kazen*penah jugak survey harge kat sini.ade sorang abang tu cakap kalau nak tengok kunang-kunang die charge RM80 untuk 1 boat.kalau nak join trip diorg nih,kena datang awal sikit before pukul 8malam.masa aku gi servey tu da lambat.so tak dapat join.huhu*kerugiaan*makanan diorang pulak,ape yang aku boleh komen ek?boleh tahan,sedap,kenyang,puas hati and.and.and..harganye Quite expensive jugak la..biasela kan,dah name pun makanan laut.Setakat nih,aku dah penah makan 2 kali kat restoran nih.1st time waktu malam..suasana pada waktu malam kat restoran nih sgt meriah *karaoke*.suasana pada waktu siang pulak,sunyi sikit la.sebab mase aku gi tu,lunch hour.hari jumaat pulak tu,mungkin lepas solat jumaat tempat tu ramai orang (- -")
RESTORAN TERAPUNG BUJANG
SEAFOOD FIRE-FLY
SG LEBAM
NO 65 JALAN BAHAGIA
BANDAR PENAWAR
KOTA TINGGI,JOHOR
012-7593 468
013-7558  640
013-7027 057
okeh,selesai..


3 comments:

blog-tips-kurus said...

amboii..!!!!!
makan! makan!

* followed & clicked hb-rajin buat tutorial yek;)

Mimiey Lukman said...

wowww.. ketammm!!!!
besar2 plk 2!
nyummy!! :D

♥ nanurinos ♥ said...

blog-tips-kurus:yeah!mkn2 selagi bole mkn..hehehe

Mimiey Lukman:seram tgk ketam nnih..mcm pengganas..tp kalo da msk..konpem,sdp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign