Nanurinos : 2013

02 December 2013

Promosi Vita C 500 Mg Shaklee



sesape yang nak try vita C shaklee tapi takde bajet??mari pm,aku nak bg harge kasih sayang giler2..serius ni,aku tak tipu..amek no tepon aku,0127995298..cepat sms ke whatsapp ke,segera aku reply.ari ni korang oder,esok aku pos lajukan.

APAKAH SIMPTOM KEKURANGAN VITAMIN C?

Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh
Mudah selsema / bersin
Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
Mudah dapat ulser
Mudah demam / antibodi tak kuat
Gusi berdarah
Salur darah mengecil
Sakit sendi
Tanda lebam pada badan
Weight loss (bukan kurus sihat tapi kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)


APAKAH MANFAAT UTAMA VITAMIN C SHAKLEE? 

★ Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

★ Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

★ Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

★ Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

★ Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

★ Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

★ Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.
pendaftaran AHLI SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! BONUS menanti untuk setiap AHLI !

Nurin | 0127995298 | ID: 881110

FB page : Awra i-sihat


COD : Kluang & Kota Tinggi


25 October 2013

Panty Kempiskan Perut Buncit *High Waist Slimming Panty*



Fungsi :

- Membantu merampingkan pinggang dan perut
- Mengangkat dan membantu memejalkan punggung
- Menggalakkan pembakaran lemak dan kalori terutama jika kita bersenam
- Sesuai dipakai sepanjang hari walaupun ketika tidur.
- Sangat selesa dipakai,terasa nyaman dan tidak mengganggu aktiviti seharian.
- Penggunaan setiap masa akan membuatkan anda tampak langsing dan ramping.

Size: FREE SIZE Size S-XXL can wear. (Fit hingga size seluar 37 inch)

Material: Made of 90% cotton and 10% spandex

Sesuai dipakai sepanjang hari dan juga paling efektif dipakai pada saat tidur untuk pembakaran lemak.

RM20

POS RM6 sem
rm9 ss

FREE GIFT

Nurin 012-7995298

**Seluar ni ade 2 jenis ye..yg ni RM20,yg lagi 1 harge tak sampi RM20 pun..detail boleh roger aku..hehe

07 October 2013

PROMOSI SET KURUS SHAKLEE

Semalam adalah hari tak boleh blaaa . . sebabnye aku sangat rajin menyertai kursus buat kek..punye la bersemangat aku bangun pagi..mandikan medina..pastu medina ajak borak pulak..anak i dah joyahhh uols!pot pet pot pet rupenye aku dah lambat laaaaa..kursus start pukul 8..aku gerak pukul 7.30..sengallll kannn! dalam hati aku mengharap ayah medina bole bawak keta sepantasss kilat..rupeeenye tidak ! bole pulak die singgah isi minyak la..beli air laa..gi toilet la.. i dah la nebess..ayah medina boleh buat relax aje huhu!


oke,oke..abaikan citer di atas..hihi
ehem,korang..korang..korang! 
 rasenye aku nak bagi FREE gift laaaa..


okeh,dengan setiap belian SET BAJET : KURUS SHAKLEE korang akan dapt gift..sama macam dalam gambar tu..kalau korang beli lebih,maka lebihhhh la gift yg korang akan dapat!

Alfalfa sebagai agen detox


Supplemen yang disyorkan untuk detoks adalah Alfafa.
Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi

Kenapa Perlu Detoks?

Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selain untuk mengelakkan dari masalah kesihatan yang serius, detoks juga memastikan vitamin/supplemen diserap dengan lebih sempurna.

Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Lecithin membakar lemak

Fungsi utama Lecithin adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar. Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

pendaftaran AHLI SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! BONUS menanti untuk setiap AHLI !

Nurin | 0127995298 | ID: 881110

FB page : Awra i-sihat


COD : Kluang & Kota Tinggi

27 September 2013

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SET KURUS & SET MENYUSU SHAKLEE

Haaa,ari nih aku nak citer kat korang Set Menyusu & Set kurus Shaklee.2 set ni aku baru je amek dalam 1 week gittew.so kena berusaha gigih kumpul stok susu utk medina...Auwww!! cuti bersalin  iolls nakkk abes dah..tak suke kannnn..hurmm
Okeh,sepanjang aku berpantang 44 ari,aku tak penah pun pam susu..just direct bf kt medina.tp minggu ni merupakan minggu terakhir cuti aku,so aku pun mula la sesi pam susu..medina pun aku da start hantar umah pengasuh,biar die sesuaikan diri dengan pengasuh yg di panggil ibu..please medina,da dapat ibu jgn lupe mama okeh.
Ari pertama aku pam memang kecewa giler iolls..mane taknye,nak dpt 1 oz punnnn susah.stresss mak!aku siap bayangkan segini je ke medina dapat mase direct bf?? *lap  air mata* time2 pantang ni jugak aku kuat makan,orang kata sebab nyusu kan anakkk,sekali timbang berat badan..hamek kau,58 kg*tepuk dahi* berat normal aku 55kg,bermakna naik 3 kg uolls..beraaatttt tu..malam tu tido aku tak lena,macam2 aku pikir.sob sob sob sedih susu sikit,sedih lemak makin bertambah.
Memandangkan Stok Set Menyusu & Set kurus Shaklee ade dalam simpanan,Esoknye bangun pagi terus aku melaksanakan misi!mula2 minum ESP 1 jam pastu aku breakfast*heavy breakfast*5 minit lepas tu telan alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji.lepas lunch pun aku telan alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji.last sekali lepas diner aku telan lagi alfalfa 2 biji,lecithin 2 biji..so total aku amek sehari 6 biji alfalfa 6 biji lecithin.sebelum tido pekena ESP dulu! 3 ari selepas aku amek set ni..hasilnyeee,yeaaah *ketawa bangga* macam tak caye je,3 ari bole turun 1kg,rezeki!

mula2 belajar pam..Tengok tu,30 minit dapat ni aje,OMG! 



mase nih dah 3 ari aku amek Alfalfa + lecithin
alolololo meriah sikit susu iolls!


SET MENYUSU (ESP + ALFALFA)
SET LANGSING (ALFALFA + LECITHIN)
ESP + ALFALFA+LECITHIN = Mama Langsing,Susu Meriah !


Manfaat Utama Set ini:

ESP :
menjadikan badan si ibu lebih sihat, bertenaga, tidak mudah letih dan lesu sekaligus melancar dan mempercepatkan penghasilan susu
menjadikan susu yang dihasilkan lebih pekat dan kaya dengan hindmilk yang mengenyangkan, oleh itu, bayi anda tidak bergayut lama serta dapat tidur dengan lebih lena dan tidak kerap bangun malam
kulit wajah si ibu menjadi lebih halus, licin, cerah berseri
menyokong proses penurunan berat badan secara sihat dan semulajadi
membantu menganjalkan payudara

Alfalfa :
telah digunakan dari zaman dahulu kala sebagai perangsang susu
breast akan cepat penuh bila diambil bersama ESP
bekerjasama bersama ESP dalam penurunan berat badan
mengatasi masalah keputihan dan bertindak sebagai agent perapat
membantu mengatasi resdung, asthma dan alahan
berfungsi sebagai detox dalam menyingkirkan bahan-bahan toksin dari dalam badan
memperbaiki pelawasan

Lecithin :
kolina meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan
pengemulsi lemak semulajadi

membantu mengurangkan berat badan


aku siap beli timbang,sangat excited nak tgk berat badan ari ari haha*

Eh,okeh la . . nak amek medina kat umah pengasuh..rindu rinduan kat si kecik tuuu..sapa sapa nak oder,nak share pengalaman,nak soal siasat..sila sila laaa roger me ye..

pendaftaran AHLI SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! BONUS menanti untuk setiap AHLI !

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

COD : Kluang & Kota Tinggi


25 September 2013

TESTIMONI WONDER GLOW

Ahad minggu lepas,aku join suami pegi wedding kawan keja beliau..pegi ramai2,konvoi katanye..seronok..sampai kat rumah pengantin aku dan suami gilir2 makan sebab si kecik medina syok tido..nasib baik medina tido,kalo die jaga masaaak woo nak jage..dah la tengah panas,kipas kat khemah makan ade tapi tak di ON nye, tambah lagi orang berkompang..huhhh medina boleh pulak layann mata..selamat!tengah siap2 nak balik,aku ternampak pulak kawan sama tempat keja dulu..mummy ipah..tanpa segan silu aku terus jerit,ipaaaaaah!fuhhh,nasib baik die dengar..kami borak2,snap pic sekeping..then peluk cium..okeh,setel ramah mesra..aku & suami terus gi kat keta,sebab medina mata da besar daaaan die mula bukak mulut nak nangis letteww..dah mula rase panas!okeh,Malam tu sebelum tido,aku tunjuk la gambar aku ngn mummy ipah kat suami..

Aku : yang,tengok ni..canteeeek tak??

Ayah medina : eh,pesal muke mama nampak glowing ek..
**glowing kemeeendeee nye..nak nganjing aku letteeww** hahaha!

Dalam ati,aku terpikir jugak..eh betul ke glowing nih?ke aku perasan lebiihhh ek..hurmmm,betul2 berkesan ke wonder glow nih??..ke nampak glowing sebab effect dr cuaca,kan time tu tgh panas..tu yg nampak mcm bercahaye kot..argggh stress sekejap! So,ari nih,aku nak share la gambar aku sebelum dan selepas aku pakai wonder glow nih.korang nilai sendiri ye!sebelum tu meh aku story sikit..sebelum nih aku pakai dan makan produk miracle tab..serius aku cakap kat korang..memang best miracle tab nih..tapi sejak aku preggy kan..aku stop..sebab banyak sangat suppliment aku kena makan..pastu,time aku pregnant tu,punye la pemalas nak pakai krim muka bagai..hasil nye..naaah amek ko..tumbuh la jerawat yg kecik kecik tu..biarkan..biarkan...malas nak pikir..di jadikan cerita,lepas aku besalin..baru la aku perasan..kat muka nih maaanyaaak nye kotoran digil *demmm*terus amek tepon,roger my pren azie!azie nih pakar kecantikan taw,suke solek2 bagai*helo azie,nak wonder glow 1,silver set taw!*bermula la detik2 indah aku pakai wonder glow..minggu pertama,eh nape kulit muke mengelupas nih?*tp tak kronik okeh*hmm..mungkin nih, mcm produk lain jugak, pengelupasan sebab dia nak tukar kulit baru..masuk minggu ke 2,mak dah mula tegur..*eh,bintik itam kt muke tu da hilang la*hihi,bangga sekejap! Adik pun dah mula jeles..siap curi curi pakai lagi*oke,kina..jgn igt akk tak tau ko pkai sabun muke tuu* walaupun encik suami tak mo tegur keberkesanan wonder glow terhadap kulit ku,makaaaa die pun curi curi pakai,nakkk glowing jugak letteww..hahaha!

Kesimpulan nyeee  I LUV WONDER GLOW !!

kalo korang nak try or nak tanye ape2 berkaitan wonder glow,

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

COD : Kluang & Kota Tinggi


12 September 2013

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SET PANTANG SHAKLEE


kawan2 yg sedang mencari set berpantang,boleh try Shaklee..since preggy hingga la berpantang aku tak penah skip shaklee..alhamdulillah,waktu preggy badan bertenaga,sedang berpantang pun badan bertenaga..banyak sgt khasiat set berpantang nih.luka??ofkos la cepat kering!susu badan??hmmm,meriah u'olls !!nak tau lebih detail?jom pm,aku bole share pengalaman berpantang bersama shaklee !

next post aku share pengalaman berpantang bersama shaklee.medina suda start nyanyi,mesti haus tuuuu,tak pun lapar kannn..time menyusu! ohhh meriahnyeee susu..hihi

pendaftaran AGEN/AHLI TREENEA & SHAKLEE seluruh MALAYSIA ! 

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

**TREENEA:PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013..nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

06 September 2013

Tips elakkan betis kejang ketika preggy

Haluuu . . haaaaluu . .

Exceli iolls nak kasi Tips buat ibu-ibu yg sedang preggy untuk elakkan betis kejang terutama waktu tidur malam..mengikut cara aku la kaaaan,hahaha! Hokeyhh,mari kite mulakan membace!

~ rendam kaki dengan air suam (aku suka rendam kaki dengan air suam + garam sikit)
~ Elak dari mengeliat sangat
~ Time Nak tidur,aku pakai stokin (nak feeling lagi best,alas kaki dgn bantal,biar kaki tinggi sikit)
~ Minum susu @ ESP (pagi aku minum susu,malam sblm tidoq amek esp secawan) 
~ minum jus delima gulsan boleh tingkatkan hb & hilangkan mual
~ yang paling penting ! Malam sebelum tidur urut2 dgn minyak kelapa dara (vco) ofkos la dari treenea 

ni je yang aku amalkan,alhamdulillah..masalah betis kejang semakin ari,semaki kurang la..seronok kaaaan!

nape aku guna vco *TREENEA*nape aku tak guna minyak panas??mummy2,minyak panas tak bole sapu kat perut taw.bahaya for baby kite.so,baik guna vco,sebab vco leh sapu satu badan.hokeyhh,kalo korang nak tau vco ni banyak kelebihannye taw..selain bole hilang masalah kejang kaki,bole jugak jdkn myk urut,vco jugak bole hilangkan masalah selulit,kesan kotoran degil  mcm kesan gigit nyamuk,kesan luka,kudis,rekahan kat perut tu..ape ek namenye..haaa stretchmark,bole hilang taw!betul nih,aku tak tipu *kelip kelip mata sikit* eh ade lagi taw..sng citer,vco nih 1001 macam kegunaanNye.nak minum pun bole taaaaw..lagi bagus untuk sistem dalam badan kite.





mesti korang bosan kan,aku nih asyik promote treenea je..aku tak kan promote kalo produk tu tak best taw..serius la..vco treenea memang terbaik..



wah..wah..wah..macam biase,aku nak promote TREENEA lagi


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA ! 
PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013
 nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

eh okeyla..*medina da melalak*bye bye bye

05 September 2013

PROMOSI WONDER GLOW (gift)

Tiba-tiba rase nak bagi gift la untuk produk wonder glow.*ehem.ehem*haaaa jangan tak tau,aku memang suka bagi2 gift nih*nurse dtg umah aku pun dapat gift taw*..sape nak gift?daaaaan gift lagi?sila angkat tangan!jadi..jadi...mari la korang korang semua shopping produk wonder glow dengan aku.silalah beli sebelum terlambaaaat ye uolls!

Sebelum aku jual wonder glow semestinye aku dah try dulu.best ke?bagus ke?hurmm..serius la rugi kalo uolls tak try set wonder glow ni.pada aku la kan,bessst sangat..best sangat sebab minyak yg dekat muka,semakin berkurangan*minyak kat muke i,bole wat goreng pisang.oh demmm*

okeh,kalo korang still ragu-ragu sambil garu dagu,hihi..mari aku share sikit kelebihan wonder glow

1. Krim WG mampu menghapuskan pigmentasi, tompok hitam, jerawat dan juga kedutan dengan pantas dan selamat.

2. Wajah gelap dan kusam akan menjadi cerah berseri

3. Krim ini juga dapat memberi kesan kecerahan Ultra paling pantas iaitu seawal 3 hari.

4. Krim ini juga mengandungi agen pemutihan yang selamat seperti Super Glutathione, Vitamin C Infusions serta Sarang Burung Walet. TANPA PENGELUPASAN!

5. TIDAK mengandungi sebarang hydroquinone, atau sebarang peluntur, merkuri dan juga paraben.

6. Dengan WG anda bebas dari sebarang makeup. Keaslian kulit dengan WG meyakinkan anda tanpa makeup. :)

7. WG  juga SELAMAT & HALAL digunakan.

8. Nak kesan lebih bagus jgn pakai make-up bila guna product wonder glow 



Peringatan !!


Opss,sebelum aku buat buat lupe,aku nak ingatkan u’ollss sepanjang pemakaian WG kalo korang tiba2 ade simptom-simptom jerawat naik, muka  gatal-gatal sikit, kulit jadi kering pastu mengelupas sikit*sikit je,kdg2 korang tak perasan pun* jangan takut okeh,tu semua tak lama pun . . lebih kurang seminggu je..lepas tu, semua tu hilang..licin..*aku pun sama taw,muke gatal,pastu mengelupas kat celah idung*jgn jadi mcm aku ye,siap garu garu lagi,merah2 muke i..so, lepas ni jangan pulak cakap WG ni buat muka makin teruklah, apelah..kannnn...biase la kaaann..mcm produk lain jugak, pengelupasan akan terjadi sebab dia nak tukar kulit baru..siap sedia untuk kulit halus mulus daaan gebugebu kuase 5!yeeeahhh selamat mencuba !!


eh..eh..ade lagi nak pesan nih:

sape2 yang baru nak try wonder glow,di harap korang stop selama seminggu pemakaian produk SEBELUM NI..bagi kulit rehat sekejap..after seminggu,baru start dengan wonder glow okeh!nak kesan lagi bagus,jangan campur2 dengan produk lain =)

NAK ODEEEER WONDER GLOW KAN?
CEPAAAAT LAJU LAJU sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi



naaaah,amek nih..aku bagi korang gambar testimoni satu!

nantikan kemunculan testimoni diri aku sendiri,haha*oohh,i bajet mcm retis pulak*


macam biase,aku mesti laaa nak promote TREENEA!

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA ! 
PROMOSI MERDEKA sehingga 16 SEPTEMBER 2013
 nak jadi AGEN ?? HARGE AGEN VCO rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

03 September 2013

PROMOSI TREENEA KEMBALI

eh . .eh.. TREENEA buat promosi lagi la!


tengok gambar kat atas ni paham tak? *lalalala* oke mari aku terangkan sikit.setiap belian 2 vco Treenea pelbagai guna RM80 korang layak beli  Miera Bella RM56 je(normal price: rm75).eh nape rm56 ek?sempena MERDEKA ke 56 tahun.Ohh demmm,murah kan?dan lagi besssst,aku nak bg GIFT la sape beli set promosi ni.
cepatttt . . cepaaaat . .
alhamdulillah , oder semakin melompat2 *lappeluh jap*


VCOA TREENEA


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

FB page : Nurin Awra Miraculous
COD : Kluang & Kota Tinggi

Cara Atasi Bayi Jaudice/Demam Kuning

Sekadar Berkongsi !

awal tahun 2013,kawan baik aku telah selamat melahirkan seorang baby lelaki yg supeeeer comel!alhamdulillah bersalin normal dan baby pun sihat(mase nih aku baru hamil 2 bulan)..tapi 3 ari selepas tu,baby yg comel tu di sahkan ade  Jaudice/Demam Kuning.Kesian jugak tengok kawan aku tu,ye la dalam keadaan die sakit( sakit kena jahit ka bawah tu) pastu kena ulang alik ke hospital sbb bby die kena tahan wad untuk pemantauan.hurmmm kesiaaan sangat la..cmner pulak kalo aku berada kt tempat die??dah la aku ni jenis tak tahan sakit,abes semua orang aku marah nanti.hihi.tak bole jadi nih,aku mesti pastikan baby aku nanti tak kena demam kuning!!memandangkan aku tak berape mahir ape tu Jaudice/Demam Kuning cecepat  aku google berkaitan Jaudice/Demam Kuning..jom bace sedikit info Jaudice/Demam Kuning yang aku dapat dari google (time kasih google,selalu sangat membantu aku yg blur2 nih)

Jaundis berlaku apabila bilirubin iaitu pigmen yang berwarna kuning berkumpul di bawah kulit. Kadarnya yang tinggi menyebabkan kulit kelihatan kekuningan. Apabila sel darah merah dileraikan, ia menghasilkan bilirubin. Semua darah mengandungi bilirubin dan kebiasaannya akan diproses oleh hati dan disingkir melalui pembuangan najis dan air kencing.

Ketika bayi dalam kandungan ibu, proses ini dilakukan oleh hati ibu. Jadi apabila berada diluar, proses ini mula dilakukan oleh hatinya sendiri. Hati bayi yang belum matang mungkin tidak mampu memproses dan membuang bilirubin dengan pantas sepenuhnya beberapa hari selepas dilahirkan. Ini menyebabkan jaundis terjadi.

Biasa berlaku dari hari pertama ke hari ke 4 mengikut jenis jaundis. Kadarnya akan meningkat sehingga 12mg/dl dan boleh meningkat sehingga 15mg/dl. Jika meningkat sehingga 20mg/dl perlu pengawasan yang rapi dari doktor.

Risiko adalah lebih tinggi untuk bayi mengalaminya jika mempunyai penyebab berikut:
  • Bayi lahir pra matang
  • Darah ibu dan bayi yang berlainan.
  • Mempunyai adik beradik yang menghidap jaundis
  • Mempunyai kesan lebam ketika lahir (sel-sel darah merah ini adalah sebahagian dari lebam yang diuraikan dan menjadi bilirubin sebahagian kumuhan)
  • Etnik Asia
  • Penggunaan oxytocin ketika proses kelahiran
***********************
Mase kandungan 7 bulan,banyak yg aku amalkan untuk mengelakkan baby yg bakal lahir tak kena demam kuning.antaranye:

  • Minum Jus Delima - exceli jus delima ni aku start minum mase kandungan 2 bulan.sebab mase tu tengah mabuk2..kejap2 muntah la..pening jgn ckp la,sepanjang ari kepala ni rase melayang2.jus delima ni rase die masam2 manis.boleh la mengurangkan loya2 tu..so,aku minum seari 2 x je..
  • Minum Susu Kambing - susu Kambing nih aku minum HIGOAT,seari sekali je(tu pun kalo ingat la,hihi) aku lebih suka minum yg fresh..lagi2 kalo susu tu sejuk,nyaman je masuk tekak!
  • Buah Kurma - Buah kurma nih memang tak penah tinggal.seari amek 3 biji
  • Sengkuang Cina - kawan aku cakap kalo rajin mkn buah sengkuang cina,baby tak kena kuning.so,setiap minggu en suami akan beli buah ni.aku tukang makan..sangat sedap! rase sejuk je bila masuk mulut!
  • ESP shaklee - ESP nih,mase aku mula2 minum perggghh..memang tak bole telan..tp dah ari2 telan,alhamdulillah..sedap rupenye!
Selain dari list kat atas sepanjang pregnant aku kuat makan buah,tak kesah la buah ape pun.yang penting buah.tiap2 minggu mesti beli buah.pastu orang tua2 cakap rajin2 minum air kelapa.ari2 aku bedal air kelapa.kalo time cuti tu,aku paksa suami amek kelapa kat belakang umah.fresh!letak ais lg laa mantap!Aku jugak merupakan penggemar ais semasa pregnant.tak kira la cuaca panas ke sejuk ke..malam ke pagi ke..ais tetap di hati.Biasa kan dengar orang kata jangan minum ais masa mengandung nanti baby besar, susah nak bersalin..alhamdulillah my baby lahir 3.51 kg,bersalin pun senang.jahit luka pun tak banyak.hihi..sebenarnye tu semua allah yg tentukan,kite berdoa je yg baik2.insya'allah!
*sy suka mengandung,sy suka bersalin,sy suka ade anak!

Lihatla anak ku,comeeeel kan mcm aku*pengsan*
syukur,takde demam kuning,sihat dan kuat mcm mama!

tips**
nak kurangkan,hilangkan Stretch mark/ tanda regangan ketika hamil?
Amalkan makan dan sapu minyak kelapa dara.dari awal pregnant hingga ke saat nak melahirkan aku mengamalkan minyak kelapa dara atau nak senang sebut VCO from treenea.ade 2 jenis,softgel senang nak telan(aku telan 2 biji pagi,2 biji malam)..jenis liquid/cecair untuk sapu.antara kawasan yg rajin aku sapu vco ni..perut,lutut,siku dan tumit kaki..halus mulus kulit i ! hihihi

VCOA TREENEA

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298




27 August 2013

KEBAIKAN TREENEA MIERABELLA (COLLAGEN)



FAKTA KELEBIHAN 'PURE MARINE COLLAGEN'

1.Nilai nutrisi adalah 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (yang berharga lebih kurang RM418 untuk 30gram).

2.Khasiatnya sama seperti sarang burung layang-layang (yang berharga lebih kurang RM400 untuk 38gram).
24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang-layang.

3.Mengandungi kalsium yang 37 kali lebih tinggi hati ikan.
Nilai pH ialah 7.6

4.Mengandungi kandungan iodien yang tinggi untuk menghalang tubuh manusia dari menyerap logam berat yang berbahaya seperti plmbum yang boleh menyebabkan kanser darah dan kanser tulang.

5.Mengandungi banyak vitamin dan mineral penting seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, Omega 3 dan anti oksida.

6.Mengandungi kandungan serat yang tinggi bagi memudahkan penghadaman dan mengatasi masalah sembelit/buasir.


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298


17 June 2013

PROMOSI AGEN TREENEA

Salam & Selamat Petang Semua !

Memandangkan Produk treenea Semakin HOT di pasaran,maka dengan bangganye nak bg free gift kat korang yang berminat nak jadi AGEN TREENEA! ape syarat nak jadi AGEN TREENEA??mudah sekali..

KEPADA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN : ANDA BOLEH MENGHUBUNGI :

nurin 012-7995298(sms/whatsapp/inbox)

pendaftaran AGEN hanya dengan pembelian RM 300 sahaja( dlm 1 resit ) ataupun 10 botol VCOA TREENEA anda layak terus mendapat harge AGEN.selepas itu, Pembelian kedua dan seterusnya juga perlu dibuat dalam minima jumlah RM 150.

HARGA AGEN = RM30/KOTAK (10 kotak vcoa X RM30 = RM300)
HARGA RUNCIT = RM40/KOTAK


Produk TREENEA sedang HOT di PASARAN


Produk TREENEA di METRO AHAD


GIFT untuk AGEN2 dan BAKAL AGEN2


SOALAN PALING FAMOUS JUGA :

Kenapa makan vcoa badan jadi letih, jerawat keluar, rasa demam, :
INI ADALAH KERANA proses penyembuhan / healing crisis

pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
 HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298


13 May 2013

aura white 900000mg Borong


Alhamdulillah,semakin hari semakin ramai yang cuba untuk memborong AURA WHITE

ari nih sorang lagi customer borong 10 jar  AURA WHITE !! balik keja,terus COD  AURA WHITE,Rezeki yang baik,harus di kongsi bersama

sedikit info lagi,jom bace ~

AURA WHITE Tanpa Bahan Tambahan !
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.


SELALU GUGUR? BOTAK? GATAL KULIT KEPALA? BANYAK KELUMUMUR? KERING? TAK SIHAT? BERCABANG? RAPUH? ROSAK?..dgn AURA WHITE,insya'allah..masalah rambut akan selesai
KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG

1 - 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
2 - memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
3 - menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
4 - mengurangi kedutan dan garis2 halus
5 - mengecilkan pori2 kulit
6 - menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
7 - meningkatkan sistem imunisasi badan
8 - mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
9 - mengatasi masalah jerawat dan jeragat
10 - mengurangi sakit radang/sendi
11 - mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
12 - sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
13 - membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
14 - mengurangi kolesterol
15 - menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
16 - meningkatkan kualiti tidur
17 - sesuai untuk lelaki dan wanita

Retail Price RM150 sem/RM160ss
free pos
free gift..gift..gift..gift.gift...and gift lagiiii..banyak tau..nak tau,jom sms/whatsapp !


Sesiape berminat nak TRY / borong bole la sms/call/whatsapp nurin
 012-7995298
borong start from - 5 JAR
ade free gift 
COD : SEGAMAT & KLUANG

10 May 2013

Aurawhite Murah



CARA MAKAN
- 1 Scoop Pagi sebelum sarapan
- 1 Scoop Malam sebelum Tidur
** Period stop minum..Hari ke 4 period blh mula minum..
** Selepas pengambilan Aurawhite elakkn minum minuman yang mengandungi Kafein dan Berkarbonat

INOVASI TERKINI GABUNGAN
-L-GLUTHATIONE
-TILAPIA COLLAGEN
-VITAMIN C
-HYALURONIC ACID
-TRIPAL STEM SELL PHYTOCELLTEC

INOVASI KECANTIKAN TEKNOLOGI JEPUN

1-KULIT CERAH & GEBU
Diformulasi dengan teknologi dari Jepun mengabungkan Tilapia Collagen, -Glutathione, Vitamin C, Hyaluronic Acid dengan bahan semulajadi yang lain seperti Tomato Stem sell, Epal Stem sell, Rosella stem sell, Lemon, Turnip, Strawberi, Maquiberi, Papaya, Sarang Burung, Astaxanthin, & Pinebark dimana ia bertindak 3 kali ganda mencerahkan kulit, membaiki struktur kulit yang rosak akibat jerawat, pigmentasi serta kulit kering & kasar. Hasilnya kulit lebih putih, halus, licin dan gebu. SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

2-KECANTIKAN KUKU DAN RAMBUT
Secara teliti ia dapat membantu anda yang mengalami masalah keguguran rambut berminyak atau kulit kepala kering tidak kurang juga yang mengalami kuku mudah patah, berbunga dan kering. Meningkatkan kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan member tulang lebih kuat


3-SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU
PGC ini sesuai bagi ibu mengandung dan menyusu kerana kandungan khasiat vitamin yang tinggi ia menyalurkan nutrisi terus kepada bayi di dalam kandungan dan mengalakan pemprosesan susu yang banyak jadi si ibu cantik bersama bayi yang comel

4-LEBIH AKTIF DAN BERTENAGA
Jika dulu anda lesu dan mudah penat PGC boleh membantu anda member tenaga serta mengurangkan sakit sendi & otot. Kebiasaan tidak kira lelaki atau wanita bergerak aktif setiap hari kekurangan kolagen & vitamin adalah penyebab utama masalah kelesuan. Aktifkn Hidup Anda !

5-KESIHATAN DALAMAN
Formulasi 3x stem sel phytocelltec pkar kesihatn telah membuat penyelidikan selain PGC ini baik untuk kulit ia juga dapat meningkatkan tahap ketahanan kesihatan tubuh badan, melawan radikal bebas serta membaikpulih sel-sel lama kepada sel- sel baru


KELEBIHAN UTAMA AURAWHITE BEAUTY
*50% Pencerahan ketara dalam 2 minggu
*Pemulihan kulit yang rosak dan bermasalah
*Untuk hilangkan masalah jerawat yg teruk / jeragat /pigmentasi / hilangkan parut dn liang pori terbuka
*Rambut lebih sihat, halus dan bersinar
*Mengurangkan kedutan dan garis halus
*Melambatkan prosess penuaan
*Mengatasi masalah sembelit
*Mengurangkan sakit sendi
*Meningkatkan tenaga dan lebih aktif
*Mengurangkan rekahan kaki
*Menguatkan otot, tulang dan kuku
*Memulihkan payudara yang kendur
*Meningkatkan penghasilan susu ibu
*Mengandungi nutrien yang tinggi


UNTUK KULIT KENDUR, KUSAM, KULIT TIDAK SEKATA, TIDAK BERMAYA, JERAWAT,
MALASMA, PIGMENTASI, PARUT, JERAGAT, KULIT GELAP DAN EKZEMA.KEBAIKAN AURA WHITE:

1) Sesuai untuk lelaki dan perempuan
2) Anda dapai merasai kesan dalam 10 hari
3) Menggunakan gabungan antioksidan terhebat didunia
4) Merawat serta mencegat jerawat
5) Wajah cerah berseri tanpa perlu SUNTIK
6) Mengecilkan liang roma
7) Merawat Enzema dan Prorisis
8) Mencegah kedutan dan kekenduran pada kulit
9) ALTERNATIF kepada SUNTIKAN VITAMIN C dan GLUTATHIONE
10) Menghilangkan Tompok Hitam dan Parut
11) Kesan Pencerahan Yang Menakjubkan
12) Meningkatkan fungsi setiap sel dan melambatkan proses penuaan
13) Mencegah kerosakan KOLAGEN
14) Meningkatkan daya ketahanan badan
15) Rambut dan kuku menjadi lebih sihat
16) Melindungi daripada sinaran UA-B
17) Menyembuhkan luka dan mencegah parut
18) Badan menjadi lebih sihat dan bertenaga
19) Membantu Menyah toksik dan pencemaran didalam tubuh
dan menghasilkan kulit lebih cerah

*Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu
** Period stop minum..Hari ke 4 period blh mula minum..
Untuk preggy mum 4 bulan ke atas dh blh mula minum Aurawhite

** Selepas pengambilan Aurawhite elakkn minum minuman yang mengandungi Kafein dan Berkarbonat

APE  KELEBIHAN AURAWHITE 900 000MG NIH??

Aura White 900000mg 5x Stem Cell (New Packaging)

Ada perbezaan sedikit dari segi rasa dan warnanya..
Kerana :
Aura White 900000mg telah dipertingkat dari 3x Stem Cell (Apple.Tomato.Roselle) kepada 5x Stem Cell (Apple.Tomato.Roselle.Snow Lotus.Raspberry)
Jadi, sudah semestinya ada perbezaan rasa dan warna 

Khasiatnya telah diperbaharui menjadi lebih baik dari yang sebelumnya... Jadi, jangan ragu2 untuk dapatkan Aura White Pure L-Glutathione Collagen dari Aura White Beauty ^_____^

Jadikan Aura White sebagai supplement untuk kesihatan dan kecantikan kulit , lebih sihat, lebih awet muda

Sesiape berminat nak TRY / borong bole la sms/call/whatsapp nurin
 012-7995298
borong start from - 5 JAR
ade free gift 
COD : SEGAMAT & KLUANG


12 March 2013

KHASIAT JUS DELIMA GULSAN KEPADA IBU MENGANDUNG


HARGA : RM16

HARGA POS : RM7(semenanjung)
HARGA POS : RM10(sbh/srwk)


DELIMA AMAT DISYORKAN DIAMBIL OLEH IBU-IBU HAMIL
~Jika diambil semasa awal kehamilan, ia dapat mengelakkan 'morning sickness'
~menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu dan perkembangan fetusnya).
~menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi secara teratur (kajian mendapati rahim wanita lebih utuh/kuat sesuai dengan kepekaannya menunjang pergerakan bayi yang dikandung)
~kulit bayi anda sihat, gebu dan cantik


MELINDUNGI OTAK BAYI
Kajian Pediatrik mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Jus delima juga dapat membantu pengguna untuk mendapatkan bayi yang sihat. Beberapa tahun lepas, doktor mengesahkan bahawa ketidakcukupan asid folik (folate) boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir untuk bayi. Itulah sebabnya kenapa Persatuan Perubatan Amerika mencadangkan supaya semua ibu yang mengandung mengambil supplemen yang mempunyai asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik seperti vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi. Sebagai tambahan, kebaikan jus delima adalah mengandungi ‘potassium’ di mana ia dapat mengelakkan kekejangan kaki yang biasanya dihadapi oleh ibu mengandung pada waktu malam.


Cara pengambilan : 

1 sudu pagi & 1 sudu malam (rasenye sangat sedap taw,tak manis sangat,tak masam sangat..sesuai utk semua peringkat umur)
sebotol boleh tahan 2 minggu

inbox/call/sms/whatsapp nurin 012 - 7995298
FB page : https://www.facebook.com/AwraMiraculous


01 March 2013

JUS DELIMA GULSAN


HARGA : RM16

HARGA POS : RM7(semenanjung)
HARGA POS : RM10(sbh/srwk)


Tahukah anda bahawa buah delima mempunyai khasiat yang jarang diketahui oleh kebanyakan orang? Ia adalah buah syurga dan diberitakan di dalam Al-Quran sebanyak 3 kali. Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).

MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL

Adalah sukar untuk mengekalkan tahap kolestrol dalam badan. Delima akan membantu meningkatkan tahap kolestrol yang baik di samping menurunkan kolestrol yang buruk.

DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
Delima terbukti mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi berbanding pesaingnya seperti anggur merah dan teh hijau. Apabila anda memerlukan sumber antioksidan pada kehidupan seharian, anda perlu pastikan ia adalah antioksidan yang paling bagus. Delima merupakan sumber terbaik untuk antioksidan.

MELAWAN PENYAKIT JANTUNG
Delima membantu melancarkan peredaran darah dalam badan. Ini adalah kaedah terbaik melindungi diri daripada penyakit jantung atau serangan jantung. Berdasarkan kajian terbaru, kandungan antioksidan dalam jus delima membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri. Antioksidan membantu membaiki kawasan sel yang rosak. Delima mengandungi ‘flavonoids’ dan ‘polyphenols’ yang tinggi, iaitu antioksidan yang mampu melawan penyakit jantung dan kanser.

MERANGSANG TENAGA BATIN
Jus delima kaya dengan antioksidan yang dapat meningkatkan pengaliran darah pada genitals (alat kelamin). Ia juga mencegah ketidaksuburan dan kemandulan. Delima juga dikenali sebagai 'natural viagra', dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi.

MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
Delima merupakan pendekatan yang baik bagi melawan penyakit. Delima dapat memperbaiki kitaran darah pengguna. Tahap antioksidan yang tinggi dalam Delima akan membantu menguatkan sistem dalam badan dan melawan apa jua penyakit. Ini adalah langkah awal untuk pengguna dari menjadi mangsa serangan jantung atau penyakit hati.

MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT KENCING MANIS
Meminum jus delima sangat baik untuk pesakit kencing manis dan merendahkan risiko masalah jantung. Kajian terbaru mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (atau pengerasan pada arteries). Kata Penyelidik. “Dalam jus delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, di mana sebenarnya menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”

MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
Keputusan eksperimen menunjukkan halangan kemasukan HIV-1 ke atas jus delima yang dapat menyerap kanji dalam badan. Virus kompleks yang diikat pada CD4 dan CXCR4/CCR5 dapat menahan serangan virus utama A sehingga G dan juga kumpulan 0.

MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
Kajian telah membuktikan bahawa jus delima dapat mengurangkan perkembangan kanser kelenjar prostat. Kebanyakan pesakit berpuas hati dengan keputusan yang diterima di mana penggunaan delima dapat menyembuhkan kanser itu.

DELIMA MELAWAN KANSER PAYUDARA
Penyelidik mendapati bahawa minyak bijian daripada delima dapat memusnahkan sel kanser payudara dan mengekal tanpa menjejaskan sel sedia ada. Kajian lain di Universiti Chicago menemukan jus delima yang ditapai dan minyak bijian delima dapat membantu mengelakkan kanser payudara. Kajian di Wisconsin pula mendapati bahawa jus delima dapat menghalang pembesaran sel kanser kulit.

MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
Salah satu masalah kesihatan utama yang dihadapi oleh manusia pada masa kini adalah menghidapi tekanan darah yang tinggi pada usia tua. Kandungan antioksidan pada delima mampu untuk mengurangkan pengumpulan sel darah kotor dan secara semulajadinya mengurangkan tekanan darah, faktor kepada pencegahan serangan jantung dan strok.

MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
Delima diketahui dapat mengurangkan pembentukan plak pada gigi. Gigi yang sihat dapat diperolehi selain dari menggunakan khidmat doktor yang pakar. Ini adalah kaedah yang dapat mengelakkan pengguna dari kehilangan gigi.

MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)
Pengkaji daripada Pusat Perubatan Universiti Vanderbilt mengenalpasti bahawa sesiapa yang meminum jus delima tiga kali atau lebih setiap minggu dapat menurunkan 76 peratus pertumbuhan tanda penyakit Alzheimer’s daripada mereka yang meminum kurang daripada satu sajian setiap minggu.

MENGURANGKAN BATUK DAN ASTHMA
Kandungan asid askorbik (vitamin C) yang tinggi pada buah ini merupakan ejen anti-radangan yang hebat. Ia akan mengurangkan bunyi dehitan pada pengidap asthma dan lelah.

MENGANDUNGI KEPELBAGAIAN VITAMIN
Delima mengandungi ‘potassium’ yang tinggi, selain dari mineral-mineral lain seperti fosfor, kalsium, besi, dan sodium, dan vitaman-vitamin A, B1, B2, B3, dan C. mencegah edema, dan mengurangi kadar gula yang beredar di dalam darah (ibu yang baru pertama kali hamil atau lebih dari 3 kali kehamilan). Delima menghilangkan rasa letih otot dan memungkinkannya bergerak dengan mudah, dan juga menguatkan jantung.

DELIMA AMAT DISYORKAN DIAMBIL OLEH IBU-IBU HAMIL
Jika diambil semasa awal kehamilan, ia dapat mengelakkan 'morning sickness'
menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu dan perkembangan fetusnya).
menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi secara teratur (kajian mendapati rahim wanita lebih utuh/kuat sesuai dengan kepekaannya menunjang pergerakan bayi yang dikandung)
kulit bayi anda sihat, gebu dan cantik

MELINDUNGI OTAK BAYI
Kajian Pediatrik mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Jus delima juga dapat membantu pengguna untuk mendapatkan bayi yang sihat. Beberapa tahun lepas, doktor mengesahkan bahawa ketidakcukupan asid folik (folate) boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir untuk bayi. Itulah sebabnya kenapa Persatuan Perubatan Amerika mencadangkan supaya semua ibu yang mengandung mengambil supplemen yang mempunyai asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik seperti vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi. Sebagai tambahan, kebaikan jus delima adalah mengandungi ‘potassium’ di mana ia dapat mengelakkan kekejangan kaki yang biasanya dihadapi oleh ibu mengandung pada waktu malam.

Buah delima menjadi simbol kesuburan bagi perkahwinan masyarakat di Timur Tengah. Manakala dalam agama Kristian, buah delima menjadi simbol kebangkitan semula dan kehidupan yang kekal serta dalam agama Buddha, buah delima dikatakan buah yang berkat selain daripada buah limau dan pic. Di China pula, buah delima menjadi satu simbol kesuburan, rezeki yang melimpah ruah, keturunan yang ramai dan masa depan yang diberkati.

Namun, dalam Islam, buah delima merupakan salah satu buah yang terdapat di dalam syurga yang dikurniakan Allah sebagai rezeki yang boleh dinikmati oleh umat manusia yang menunjukkan tanda- tanda kekuasaanNya sebagaimana yang termaktub dalam firmanNya di dalam surah al An’am ayat 99 dan ayat 141.

Mengikut sejarah, buah delima secara tradisionalnya melambangkan kesuburan. Buah delima telah ditanam di Mesir sebelum zaman Nabi Musa. Ia telah ditemui di lembah Indus pada zaman awal dan terdapat perkataan Sanskrit untuk delima.
Cara pengambilan : 

  • 1 sudu pagi & 1 sudu malam (rasenye sangat sedap taw,tak manis sangat,tak masam sangat..sesuai utk semua peringkat umur)
  • sebotol boleh tahan 2 minggu 

inbox/call/sms/whatsapp nurin 012 - 7995298
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign