Nanurinos : January 2013

19 January 2013

makan vcoA Treenea jerawat naik??


hari nih dapat inbox dari customer,customer nih baru je amek vcoA from treenea,pastu die tanye nape makan vcoA jerawat makin banyak?dup dap dup dap jugak jantung nih  bace soalan beliau..tapi still bole senyum!oke sayaaaang semua..jangan takut,jangan stop makan vcoA treenea tu..just teruskan je..Jerawat kuar makin banyak? siap bernanah-nahah,rase nak demam,rase gatal2 kat muke,rase sengal2 kat badan,tumbuh ruam kat leher,ruam di badan..ohhhh itu semua di panggil Krisis penyembuhan atau healing crisis

ape maksud Krisis penyembuhan atau healing crisis ??

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.

kenapa proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan macam tu?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari.


harap2 dengan penjelasan ini,takde lagi perasaan ragu-ragu untuk menikmati vcoA treenea!


pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
pembelian 5 kotak vcoA treenea akan terus dapat HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

AIR dan vcoA treenea


Semasa proses detox dengan menggunakan minyak kelapa dara(VCOA), amat penting untuk kita minum banyak air (2/3 LITER) sehari untuk menyegarkan badan dan memudahkan proses detox. Berikut adalah resipi minuman yang boleh ditambah semasa proses detox:

1 cawan jus lemon tulen
6 cawan air yang ditapis
1 sudu teh garam laut

Seperti yang kita tahu,jus lemon ialah ajen pembersihan yang membantu mempercepatkan proses detox, dan garam laut menggantikan mineral yang telah hilang semasa proses detox. Tambah gula melaka atau gula merah untuk rasa manis(jangan pakai gula biasa sebab akan menyebabkan paras gula dalam darah meningkat dan membantutkan proses detox).

Peringatan:Jika anda ada masalah dengan ubat-ubatan seperti alahan,rujuk pada doktor sebelum mengamalkan prosess detox dengan minyak kelapa dara



pendaftaran AGEN seluruh MALAYSIA !
pembelian 5 kotak vcoA treenea akan terus dapat HARGE AGEN rm30/KOTAK

CEPAAAAT sms/whatsapp/call nurin 012-7995298

EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream


EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream with SPF50/PA++(20g) - rm80 free pos semenanjung !

Ibarat ‘gurdian angel’ krim siang ini memberikan perlindungan harian kulit daripada bahaya ancaman persekitaran. Dengan Spektrum luas SPF 50, krim siang ini menghalang kedua-dua sinaran UVA dan UVB untuk mengurangkan tompok usia, garis-garis halus serta menyekatakan warna kulit. Ianya pantas menghidupkan seri kulit anda, bercahaya dengan serta-merta.

Mengandungi dua lapisan teknologi EX Luminance Particles, keajaiban kami dalam mencipta seri kulit dari dalam. Teknologi Luminance Particles yang bertindak untuk membalikan cahaya mampu memberikan seri maksimum pada kulit, selain menghalang pemurungan dan pengelapan sel berlaku. Kosmetik berasaskan teknologi pembalikan cahaya amat popular di kalangan jurumakeup pentas yang memberikan selebriti seri wajah kulit yang tampak luarbiasa. EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream’s Luminance Particles memberikan cahaya gemilang kulit dengan serta merta dan bertindak sebagai lapisan kulit kedua yang dibuat daripada partikel pembalikan cahaya yang halus, menguasai dan memantulkan semula cahaya, yang sekali gus mewujudkan cahaya seri kulit ibarat ianya memancar dari dalam. Kecerahan dan seri kulit yang pantas, mencegah kelesuan & menjadikan kulit lebih cerah bersinar, sepanjang hari.

krim siang pelbagai tugas ini menyediakan kulit yang sempurna untuk bersolek. EX’s Luminance Particles bertindak sebagai lapisan kulit yang kedua untuk menghasilkan seri wajah yang berpanjangan, sambil mencipta kontur halus dan memberi cahaya dari dalam. Hanya dengan sekali sapuan, kulit kelihatan lebih cerah sekata, bebas dari bayangan ketidaksempurnaan. Untuk memaksimumkan seri kulit dan mengaktifkan dan fungsi menerangi, gunakan krim ini di bawah bedak asas atau two way cake atau bedak kompak ataupun loose.

Sesuai untuk semua jenis kulit
Tidak menyumbat liang roma
Tiada Hydroquinone, Steroid dan mecury
Tiada sumber haiwan
Krim Siang (tiada berwarna)

Pengunaan: EX Brightening Cleansing Bar – HD Glow Essence – HD Advanced Whitening Fluid – EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream with SPF50/PA++ - Foundation/makeup/powder


sms/whatsapp 012 7995298 nurin

vcoA treenea ade KKM ke??


ramai yang inbox/sms/whatsapp  just nak tanye vcoA TREENEA ade kkm ke?halal ke?biase la..produk baru..semua orang rase was2 kan...

oke,lets me terangkan ya!

sebenarnye,tak semua barang perlu ade kelulusan kkm.antara produk yang perlu kelulusan kkm adalah produk yang berdaftar under drug medicine.
vcoA treenea ni telah di daftar under food.so semua produk yang di daftar under food tak perlu kelulusan kkm ye sayang semua!

tapiiii,kalo u alls nak tau produk yang di daftar under makanan/food ni mestilah telah berjaye memenuhi akta makanan 1983 dan peraturan makanan 1985..oke jelaaaas?so don worie la,vcoA telah berjaye melepasi dan memenuhi akta dan peraturan yang wajib!

jom la kite guna pakai vcoA treenea tanpa was2 lagi..vcoA treenea BEST!

RM40/43

sape nak dapat harge RM30 ?? joooom la jadi agen!beli 5 kotak vcoA..terusss jadi agen oke! agen seluruh malaysia di perlukan..luar malaysia pun amat di galakkan =)

inbox/sms/whatsapp nurin 0127995298 =)

01 January 2013

TREENEA - Mobile Agen


Harga Agen VCOA : RM30.00
Harga Jualan Semenanjung Malaysia : RM40.00
Harga Jualan Sabah/Sarawak : RM43.00


KEPADA YANG BERMINAT UNTUK MENJADI AGEN : ANDA BOLEH MENGHUBUNGI :

nurin 012-7995298(sms/whatsapp/inbox)
nizam 017-7613505 ( sms/call )

 Untuk permulaan / promosi sehingga 31 Januari 2013 , pendaftaran agen hanya dengan pembelian RM 150 sahaja.


SYARAT PENDAFTARAN AGEN :
1.Sila emailkan permohonan anda kepada pihak dealer Treenea (awramiraculous@gmail.com)
2.Anda hendaklah membuat pembelian berjumlah RM 150 untuk didaftarkan sebagai agen. Pembelian kedua dan seterusnya juga perlu dibuat dalam minima jumlah RM 150.

SUBJECT:PERTANYAAN/PENDAFTARAN AGEN
1. Nama Penuh (seperti dalam IC)
2. No IC & Warganegara
3. Alamat Penuh (Kediaman)
4. Daerah & Negeri Permohonan Agen
5. No HP / No telefon untuk dihubungi
6. Alamat Email
7. Pekerjaan
8. Status : BUJANG/BERKAHWIN
9. Jantina & Umur
10. Adakah anda mempunyai sebarang premis perniagaan / perniagaan online? Sila nyatakan



Nurin 

COD : Kluang 

012.799.5298
***

Nizam 

COD : Segamat/Paloh

017.761.3505

By pos : kemane - mane pon boleh 



TREENEA - vcoA



TREENEA VCO ANTIOXIDANTS (VCOA)

RETAIL PRICE :
RM 40 (SEMENANJUNG)
RM 43 (SABAH & SARAWAK)
* 60 biji sebotol/ 2 kali sehari
* boleh dimakan dan disapu untuk kegunaan luaran

- Minyak kelapa dara : didaftarkan di bawah Akta Pemakanan
- Sesuai diambil oleh semua golongan dan peringkat umur

***********

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit

Nurin 

COD : Kluang 

012.799.5298
***

Nizam 

COD : Segamat/Paloh

017.761.3505

By pos : kemane - mane pon boleh 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign