Nanurinos : PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : JOM BUAT AIR DETOX

03 April 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : JOM BUAT AIR DETOX

Air detox tu ape ek?ape yang aku paham air detox ni  minuman pembuangan lemak.Orang selalu pesan,kite kena minum air banyak,at least 8 gelas sehari..betul tak?dulu time aku preggy,memang rajin minum air masak ni.kadang2 macam tak caya aku boleh minum 4 liter sehari,dari celik mata sampi ke malam nak tidur.then,time tidur mesti ade sebotol air kat sebelah.pukul 2 or 3 pagi,bangun minum air.10 minit lepas tu bangun lagi pegi toilet.haha* rajin kan aku?

Exceli,aku buat air detox ni bukan nak kurus punnn(Nampak tak,ade ayat cover di situ) tepuk dahi sikit*hehe.okey,sejak 2 menjak ni kan,aku macam malas nak minum air masak,terasa diri ni macam busy kemain.padahal duduk umah je kot,sambil melayan si comel medina tu.tapi tetap pemalas nak minum air.kenape ekk?tapi rajin pulak bancuh air sirap,rebina,milo..haaa macamana tu?tu tandanya,aku ni dah bosan dengan air masaaak ler.

So,hari ni,aku merajinkan diri buat air detox. DIY (Do it yourself). Jimat, banyak khasiat dan segar! Kat dapur ade buah sunkist, dan lime.lincah la aku ketang ketung kat dapur.

Cara :
1. Basuh cuci buah Sunkist dan lime
2. Hiris nipis-nipis
3. Letak air suhu biasa je(1 litter)
4. Masukkan bahan-bahan
5. Biar at least 4 jam (boleh letak dalam fridge juga)






selepas 4 jam


My detox drinks!

Simple dan mudah kan? Lepas 4 jam dalam fridge,aku minum..pergghhh,nyaman nyee tekak..rase macam air fresh oren uolss.tapi versi masam2 tawar.korang boleh letak madu taw,sebagai perasa manis.aku ni suka yang masam2,sebab tu tak letak madu.hihi* macam2 buah boleh buat air detox ni  lemon, apple, sunkist, madu, limau kasturi,daun pudina dan buah-buahan kaya vitamin C.

Okey,okey..kalau rase malas nak DIY air detox ni,tak sempat ke busy ke..ape kata korang try set detox Shaklee atau lebih di kenali set kurus Shaklee.tak perlu potong2 buah.just buka botol pastu telan =)


 one testimoni for u!



okeyBye!



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign