Nanurinos : PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA MAKAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

16 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CARA MAKAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE


Bawang putih terkenal dengan sifat antibakteria dan antivital. Ia membantu kawal jangkitan bakteria, wabak penyakit berjangkit, kulat dan jangkitan cacing. Bawang putih segar dipercayai boleh membantu mengelakkan keracunan makanan dengan membunuh bakteria.

Penah dengar tak..Orang tua-tua selalu pesan,kalau kerap demam banyakkan pengambilan bawang putih. samada  di makan secara mentah atau di masak. Nak senang dicampur dalam makanan lain atau makan begitu sahaja. Itu pun kalau boleh tahan baunya laa.hehehe.

Ehh ade jugak taw  yang amalkan, ambil hirisan bawang putih dan campurkan dengan air panas selama beberapa minit sebelum diminum,ni untuk mengatasi demam.Kalau saya?huarggghh tak lalu nak telan!kalau tengah sedap2 makan,tiba-tiba tergigit bawang putih,boleh hilang selera makan i..ni kan pulak nak di buat “ubat” ohhh tak mungkin!


nasib baik shaklee ade Garlic Complex!

Garlic Complex keluaran Shaklee diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak. Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.

Kegunaan Allicin pada bawang putih untuk kesihatan manusia : 


  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti aktiviti radang
  • Berfungsi sebagai anti oksidan 
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadibantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma


Gambar:Google


Nak tau kebaikan Garlic Complex?jom saya kongsikan sedikit info:


  1. Mengandungi Spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  2. Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampu menyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.Pylori dan menghalang ulcer gastrik.
  3. Menurunkan kolesterol dengan menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit Koronari.
  4. Menstabilkan glukos 
  5. Membantu mencegah kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser - Nitrosamine
  6. Membantu menurunkan tekanan darah tinggi - 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point
  7. Menghalang alergi - sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis.
  8. Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  9. Antibiotik yang selamat & semulajadi - Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida.


Biasanya kalau jumpe doctor time demam,mesti doctor bagi antibiotik kan?okey,kalau rasa ragu-ragu nak makan antibiotik sebab kesan jangka masa panjangnya,bertukar laa ke garlic shaklee! Garlic shaklee merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Cara makan Garlic Complex: 1 atau 2 biji selepas makan 



Alhamdulillah,
hari ni COD Garlic Complex di Taman Sri Impian Kluang

COD Set Besalin Premium Shaklee di Taman Intan Kluang
COD ostematrix di Majlis Perbandaran Kluang

Selesai tugas hari ni.
terima kasih semua,Nurin jual ye







Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign