Nanurinos : February 2014

21 February 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:SUPPLIMENT HAMIL



Sumber:Google

Hari ni ade org PM kite tanye set hamil 1 trimester,alhamdulillah hampir setahun berkahwin kini isterinya hamil..hepi for u teman!

1 trimester,memang menguji kekuatan fizikal..mabuk tak kira tempat..makan x selera..isi sikit muntah lebih.nak makan ubat doc bagi pun berkira..lagi kan suppliment kan??

Bakal -bakal ibu,mama,mummy..tolong oke..tolong makan ubat yg doc bg..suppliment pun tolong makan ye..tolong pikirkan baby yg comel dalam rahim kite tu..kesian kat baby yg comel tu..mereka perlu lahir dgn sihat!

dulu,aku cakap kat doc,sy tak boleh mkn ubat ni doc..keluar balik..pahit..tak sedap..sangkut kt tekak..besar la ubat ni,mkn sebiji je bole tak,kenape nak telan sampi 2 biji doc..mcm2 alasan aku bagi..nak tau doc ckp ape?u nak baby u sihat tak?u tak nak baby u cacat kan?u tak nak gigi u rongak kan?u nak ke baby u lahir tak sihat??okee,seraaaam i..terus amek ubat,suppliment on time uolss..

ye,memang tu semua ketentuan ALLAH,tapi kite sebagai Bakal -bakal ibu,mama,mummy mesti lah berusaha yg terbaik kan?

layanlah karenah hamil dengan senyuman,kerana 1 ari nanti kite akan senyum sendiri bile ingat memori mengandung!


Salam Jumaat
Nurin | 0127995298 | ID: 881110




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

07 February 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : PETUA DAN TIPS HILANGKAN SELSEMA

Dah 2 hari aku di serang selsema..dah la selsema,kepala pening pulak..makin down lah aku.hilang semua mood.Medina pulak sejak aku selsema ni,die punye meragam lain macam sikit.nak lebih perhatian laa tu..kalau aku tak layan die,mula la die sebut  “yaaaaaahhh”..sape tu?mesti la ayah die..anak ayah kan..puffftt*

Serius,kalau selsema ni,aku malas nak pi klinik..tunggu dah la lama..bila masuk jumpe doctor..awak sakit ape?selsema doctor..oke,boleh amek ubat kat luar ye..tuuuu aje ke?tak menjaga hati langsung.okey,lupakan doctor yg rajin tu..

semalam tergerak aku nak cari info tentang selsema.ada fakta mangatakan,selsema merupakan salah satu tanda body kita kekurangan vitamin C. jadi, sesiapa yang selalu kena selsema, demam dan batuk tu eloklah amalkan ambil vitamin c . lagipon tubuh badan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin c dan vitamin c jugak boleh meningkat sistem imuni badan kita. 

kawan-kawan kalau boleh,vitamin c ni,ambil la secara berterusan dan konsisten sebab vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. dan anda tak perlu risau sebab vitamin c tidak memberi kesan toksik.dengan pantas aku ambil 2 biji Vitamin C Sustained Release Shaklee..belah 2,then telan dan niat "ya allah,sembuhkan lah selsema ku ini,amiiin"
FYI,vitamin C Shaklee paling best, sebab vitamin c sustained release shaklee ni jugak sesuai diambil oleh mereka yang ada penyakit gastrik.bila aku di serang gastrik,JUST TAKE 2 TABLET Vitamin C Sustained Release Shaklee dan berehat..insya’allah petang2 tu elok la gastrik tu.hihi*
TANDA-TANDA KEKURANGAN Vitamin-C yang sangat ketara:

1) Mudah tertekan
2) Kulit sangat kering dan bersisik
3) tapak kaki keras dan kasar
4) Luka lambat sembuh
5) Mudah Selsema atau bersin
6) Wajah tambah lebih tua berbanding umur kerana Vitamin C penting utk pembentukan Collagen
6) Mudah mendapat ulcer
7) Mudah demam
8) Penyakit skurvi
nota :

Jika anda selsema, makanlah 2 biji vitamin C ini kerana sebanyak 200mg akan dilepaskan setiap sejam di dalam badan dan keperluan ini mencukupi untuk membuatkan selsema anda berhenti dengan sendirinya. Bolehlah cuba ya!


Normal Price rm92.50
Special Price rm X4.00
180 tablets
Kawan yang nak try Vitamin C Sustained Release Shaklee,boleh pm aku 012.799.5298


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

06 February 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : UBAT DENGKUR


Berdengkur ialah gejala Obstructive Sleep Apnea (OSA) iaitu laluan udara dari hidung dan mulut tersekat ketika tidur. Kita bernafas menerusi hidung dan mulut dan halangan pada saluran pernafasan itu akan menyebabkan seseorang berdengkur. 

Faktor lain OSA dalam kalangan dewasa: 

1. Pengambilan ubatan tertentu 
2. Ubat anti depresi 
3. Ubat tidur 
4. Alkohol 
5. Merokok 
6.Berat badan berlebihan

Antara gejala OSA dalam kalangan dewasa ialah kurang fokus, sentiasa mengantuk, terutama ketika menghadiri mesyuarat atau memandu, malah OSA boleh menyebabkan individu terbabit terlelap ketika berhenti di lampu isyarat. Penderita OSA mudah pening di waktu pagi dan rasa tidak puas tidur dan sentiasa rasa ingin tidur. 

Risiko OSA: 

1. Lemah jantung 


Ini berlaku apabila otak menyampaikan mesej tidak cukup oksigen, menyebabkan jantung mengepam lebih kuat. Kuantiti oksigen yang diperlukan tidak mencukupi disebabkan wujud halangan pada saluran pernafasan. 

2. Darah tinggi 
3. Angin ahmar 
4. Emosi tidak stabil dan cepat marah 
5. Lesu dan tidak fokus 
6.Kerap Letih

CARA MENGATASI MASALAH BERDENGKUR

Ubah Posisi Tidur
Bila lidah,langit-langit,tonsil atau otot dibelakang kerongkong saling bersentuhan akan menyebabkan kita berdengkur.Posisi terlentang ketika tidur menyumbang ke arah masalah ini,sebab bila kita terlentang lidah akan tertarik ke belakang dan akan menyempitkan aliran udara.Untuk elakkan masalah ini,cuba tidur mengiring. Mengiring ke kanan lebih afdal.

Turunkan berat Badan
Orang yg mempunyai berat badan berlebihan memiliki jaringan leher yang  tebal dan berkemungkinan menyebabkan  risiko berdengkur. Jadi langkah terbaik cuba kurangkan berat badan anda,agar lemak yang terkumpul di bahagian kerongkong boleh dikurangkan.

Hindari Ubat Penenang/Sedatif
Apapun jenis penenang sama ada pil tidur dan apa sahaja produk ubatan yang bertujuan untuk menenangkan
akan menyebabkan berdengkur kerana ia boleh mengganggu sistem saraf, menyebabkan rehat keterlaluan kepada otot dan tisu dalam kerongkong.

Hidu Wap Air Panas Sebelum Tidur
Hidung tersumbat juga merupakan salah satu punca berdengkur,jadi sebelum tidur cuba hidu wap air panas atau pun letakkan tuala yg dah dicelup dgn air panas pd muka dan sedut wapnya.Ini adalah satu cara menghilangkan lendir yg menyumbat hidung kita. Bila lendir dah hilang, kemungkinan untuk berdengkur akan berkurang.

Habuk
Habuk atau alahan boleh jadi punca kita berdengkur kerana masalah sukar bernafas. Pastikan cadar dan sarung bantal bersih daripada habuk dan hama. Untuk yang berkemampuan pasang ‘air filter’ supaya kita mendapat bekalan udara yang bersih.

Okey..selain tu,para pendengkur dan isteri2 yang perihatin sekalian..aku suggest ambil la supplement..MUNGKIN dengan pengambilan suppliment dapat membantu mengurangkan Masalah Bedengkur nie.Selagi kita tak cuba,kita tak kan tahu keberkesanannya kan?



VITAMIN E mempunyai antioksida dan membantu proses pengangkutan oksigen dalam darah. Ia mampu untuk mengatasi masalah dengkuran dengan membantu melancarkan saluran pernafasan semasa tidur. Vitamin E membolehkan hemoglobin dalam sel darah merah untuk membekalkan oksigen ke seluruh tubuh dengan lebih efisien.

Lecithin merupakan pemecah dan pembakar lemak.seperti yang kita tahu,berat badan berlebihan menyebabkan kite berisiko tinggi untuk berdengkur.jadi?kurangkan berat badan itu sangat penting kannnn?

hihi*Selamat mencuba ye kawan-kawan..yang berminat.boleh pm aku.

Vita E Normal Price RM 149 ,BEST PRICE RM ?
Lecithin Normal Price RM 52.50,BEST PRICE RM ?


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

05 February 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : BERGURU DENGAN SEMPADAN LAUT CHINA SELATAN

Zaman dulu,bila sebut pasal belajar,mind set kita membayangkan suasana dalam kelas,duduk di meja bersama kawan sekelas,tunggu cikgu masuk,fokus ape yang cikgu tulis di whiteboard..

ituuu dulu,laa ni..semua dah moden,canggih.Tanpa perlu pergi kelas,hanya duduk di rumah sambil baring di atas katil,sambil berehat di kerusi “malas” kita boleh belajar macam2.benar??

hari ini,pada waktu malam,sambil menyusukan anak,aku boleh belajar membuat blog dengan seseorang yang aku gelar “sifu”.. “sifu”yang jauh di mata,jauh di pisahkan dengan laut china selatan ..hebatkan? bukan hanya belajar buat blog, meeting  kami jugak  berkonsepkan online,bersama rakan – rakan lain,yang mana kami tidak pernah berjumpa antara satu sama lain.

Tahun berganti tahun,makin hebat dunia,makin canggih segala-galanya.duluuu,kita nak pegang kakulator pun susah,tapi sekarang?tak payah tengok jauh,anak kita yang kecik ni pun dah pandai tekan – tekan “gadget” betul ke?

Maju lah teknologi,maka maju jugak lah untuk bisnes kita.segalanya di hujung jari kita.senang citer,BISNES lebih mudah dan kita dapat banyak masa dengan family.alhamdulillah 

sumber : Google


Nota untuk aku :
untuk dunia,kita ada tujuan..ada kehendak yg nak dicapai.perlu focus dengan apa yang kita nak.

untuk akhirat pulak,perlu lebih fokus dlm solat,dekatkan diri denganNYA yang maha ESA,jd seorang lebih sabar,pemaaf dll

insya'ALLAH


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

04 February 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG

Sejak dah tak keja ni,macam-macam benda aku nak buat.tapi tu semua hanye la hayalan semata2..hihi*bulan lepas aku ade oder bunting,so semalam aku gagahkan diri pasang bunting depan rumah mak aku ni,kawan - kawan,aku pengedar SAH produk shaklee ye..orang kluang,orang kota tinggi,ayer hitam,t6,sri impian,bandar tenggara..kalau berhajat nak COD,boleh la calling2 kihkih* penghantaran melalui pos ke seluruh tempat!




 uolss  boleh customized set-set ini berdasarkan kepada budget uols okey

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com

Promosi Shaklee Februari 2014 – Vitalea Multivitamin With Iron Formula

Hai Semua!dah berapa lama aku tak hupdate belog.haha*Sebenarnyeee aku nak bagitau korang shaklee buat promosi lagi.hehe.seronokkan,tetiap bulan shaklee buat promosi.ekceli bulan ni PROMOSI VITALEA shaklee,beli 6 percuma 1,ooh menarik giler,cepat grab korang..sambil makan vitamin dapat bonus lagii.haha*

VITALEA SHAKLEE ni function die banyak,sebab die mengandungi 30 jenis nutrisi lengkap untuk keperluan seharian kite.okey,kalau uols nak tau,Vitalea ni vitamin yang paling aku gemar mase dalam pantang..mase berpantang dulu,kepala aku ni selalu pening-pening lalat,badan pun rase lemah longlai je sepanjang masa..so dengan ada nya vitalea shaklee ni alhamdulillah,membantu Penambahan tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental..Dalam pantang fizikal dan mental kena kuat ye kawan2,kalau tak boleh meroyan kaauu.opppps*

Kelebihan/Kebaikan Vitalea Shaklee

1) Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2) Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

3) Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4) Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.

5) Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.

6) Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Manfaat utama multi-vitamin Vita-Lea Shaklee:
- Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
- Membantu sistem memori dan fokus
- Merupakan pelengkap nutrisi
- Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
- Membantu dalam stimulasi metabolisma
- Membantu melambatkan proses penuaan
- Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
- Membantu proses tumbesaran
- Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati

Siapa yang memerlukan multi-vitamin?
- Wanita hamil dan menyusukan baby
- Perokok
- Pengamal vegetarian
- Peminum alkohol yang tegar
- Warga tua yang tidak boleh menyerap vitamin B12
- Mereka yang gemar makan masakan panas

Nurin | 012.799.5298 | ID: 881110

FB page : Awra i-sihat

COD : Kluang & Kota Tinggi


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 0127995298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign