Nanurinos : June 2014

27 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:SET SENDI DAN TULANG


Sendi-sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh badan seperti bahu,siku, pergelangan tangan, punggung, lutut, buku lali dan sendi jari kaki serta tangan.Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Biasanya sakit sendi berpunca apabila seseorang itu melakukan aktiviti yang berat,lasak,mengangkat berat,postur yang tidak elok, kecederaan atau pergerakan tidak betul.Sakit sendi terjadi di kalangan semua lapisan umur,tidak kira dari Golongan tua atau muda .

Punca SAKIT SENDI?
Secara umum, sendi boleh sakit disebabkan kerosakan pada ligamen, otot, kulit, pangkal saraf atau sendi itu sendiri. Antara punca kerosakan 
•Kemalangan- boleh mencederakan otot dan sendi, meningkatkan risiko kesakita sendi
•Kecederaan disebabkan bersukan, mengangkat benda berat atau pergerakan berlebihan
•Faktor  usia - cartilage menipis, kepadatan otot berkurang dan kusyen sendi berkurang bila semakin berusia boleh menyebabkan sendi sakit
•Berat badan berlebihan - boleh memberi tekanan kepada sendi dan menyakitkan

Tanda-tanda sendi tidak sihat
1.Mudah kejang dan tegang pada sendi
2.Rasa lenguh-lenguh dan kebas yang berlarutan
3.Bengkak pada sendi
4.Rasa sakit pada sendi terutamanya bila bergerak
5.Bunyi berkeriuk pada sendi

Gaya Hidup

  • Senaman dan istirehat yang sederhana adalah penting. Jika terdapat pembengkakkan atau kesakitan, sendi yang terlibat haruslah dibiar berehat
  • Elakkan dari menegangkan sendi-sendi. Gunakan sendi yang lebih besar untuk melakukan sesuatu pekerjaan, misalannya, untuk membuka pintu, gunakan seluruh lengan anda dan bukannya menggunakan tangan sahaja.
  • Sebarkan berat sama rata pada sendi anda, misalannya, gunakan kedua-dua lengan untuk   mengangkat buku dari menggunakan satu lengan sahaja.
  • Makan makanan yang berkhasiat, seimbang dan kekalkan berat badan ideal.
  • Atur aktiviti-aktiviti anda supaya pengeluaran yang maksima dapat dihasilkan dengan usaha yang minima.
  • Sertai kumpulan sokongan artritis.
  • Fikir secara positif dan ceria selalu.

Untuk mengatasi masalah tersebut,selain mengamalkan gaya hidup sihat,kita juga di galakkan mengambil suplemen. Hari ini Saya nak kongsi kebaikan vitamin sakit sendi dan lutut dari shaklee. 



1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat
Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

2 : Mengurangkan inflamasi
Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat
Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis

harga runcit:
Ostematrix rm61
Omega Guard rm136
Advance Joint health tablet rm124

ini semua adalah harga runcit ye kawan-kawan.nak harga jauh lebih jimat dan murah?boleh.jom daftar sebagai ahli shaklee dan dapatkan lebih banyak keistimewaan! Hari ini saya cod Shaklee di depan bank BSN kluang.seorang pemuda yang mengalami  masalah lutut terpusing ketika seronok bermain bola.beliau memilih Advance Joint health tablet & omega Guard sebagai makanan tambahan di samping menjalani rawatan terapi bersama doctor.semoga beliau cepat pulih!
Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang.

testimoni dari kakak ipar saya,alhamdulillah =)




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

25 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

Hai semua wanita cantik! Hari ini saya nak berkongsi tentang kehebatan dan manfaat set kecantikan shaklee atau jugak lebih di kenali sebagai set kecantikan kulit shaklee.





1. Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
- Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
- Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
- Menjaga kelembapan kulit
- Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


2. Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
- Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
- Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
- Mencerahkan kulit


3. Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
- Sebagai pelembap
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Mengubati jerawat


Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
- Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
- Mencegah penuaan
- Menjadikan kulit lebih kenyal
- Mencerahkan kulit
- Menjaga kulit dari sinaran UV
- Mengurangkan parut jerawat
- Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
- Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
- Menjadikan wajah lebih berseri


4. Peranan Collagen Shaklee kepada kecantikan
- Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garris-garis halus yang kelihatan.
- Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.
- Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
- Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
- Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
- Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
- Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.


5. Peranan ESP kepada kecantikan
- Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.
- Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
- Kulit berseri dan anjal - Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
- Memulihkan Pigmentasi - Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.



6. Peranan CoQHealth Plus kepada kecantikan
- Koenzim Q10 atau CoQ10 mengurangkan tompok-tompok hitam pada kulit akibat faktor umur
- Pengurangan kesan tua pada kulit akibat faktor umur merupakan satu lagi kesan Koenzim Q10 atau CoQ10 di mana ia mengurangkan kedutan disebabkan penggantian sel mati yang cepat. 
- CoQ10 juga membantu tubuh menyerap vitamin C dan E, kedua-duanya membantu pembaharuan sel-sel kulit dan mencerahkan tompok-tompok hitam.
- Keupayaan Koenzim Q10 atau CoQ10 untuk membekalkan tenaga membantu mempercepatkan metabolisme badan, dan oleh kerana itu, ia sering dimasukkan ke dalam krim anti-selulit yang sering digunakan pada kaki dan punggung, kawasan-kawasan yang sering mengandungi paling banyak lemak pada wanita. Keupayaan bahan untuk mengurangkan keradangan kulit juga boleh menyumbang kepada kesan anti-selulit itu.



Vita-E Complex 120biji untuk 4 bulan RM 149.00
Vita-C Plus 180biji untuk 6 bulan RM 92.50
ESP 850gram untuk 2bulan RM 150.00
Vivix 150 ml untuk 2-3bulan RM 475.00
CoQHealth Plus untuk 1bulan RM 124.00
Collagen Powder 15 sachet untuk 1bulan RM 298
Dapatkan harga menarik jika anda sertai kami dalam keluarga besar shaklee!
Shaklee sentiasa berkesan. Cantik, Berseri, Gebu dan Muda dengan Shaklee.Pilih,dan Anda yang tentukan harganya.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

19 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG


Saya & Master Norita (Upline)

Saya,Nurihdayah Binti Ahmad adalah pengedar sah Shaklee di Malaysia . ID Shaklee saya 881110.
penghantaran secara percuma(COD) untuk Daerah Kluang,Johor .Penghantaran terus ke seluruh Johor & Malaysia melalui Pos Laju/ Gdex / Citylink

Jika anda perlukan supplemen semulajadi bagi masalah:
♥ Kesihatan Optimum
♥ Skin Care
♥ Permasalahan Kulit
♥ Penyusuan Bayi
♥ Kesuburan
♥ Anak Kurang Selera Makan
♥ Untuk Ibu Bapa
♥ Keintiman Suami Isteri
♥ Kecergasan Minda Pelajar
♥Ibu Mengandung (Trimester 1)
♥Ibu Mengandung (Trimester 2 Dan 3)
♥Resdung, Asma, Alergii, Ekzema
♥Sistem Pertahanan Badan @ Immune Booster
♥ Sakit Urat/Sakit Pinggang/Sakit Tumit Kaki Dan Banyak Lagi

Hubungi saya untuk mengetahui harga produk dan konsultasi percuma di :

Personal FB : https://www.facebook.com/nurin.android
Page FB : https://www.facebook.com/Awraisihat
Whatsapp / SMS/Call : 012.799.5298
Blog : http://nanurinos.blogspot.com
Email : nanurinos@gmail.com

Alhamdulillah seronok berShaklee. Kami ada group bisnes yg saling membantu.Upline yang berada 15 tahun dalam Shaklee. Kami akan mencapai puncak impian Master Coordinator! 
Ingin sertai group kami?cepat2 hubungi saya.

16 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: SIJIL HALAL 2014


senarai Produk Shaklee yang disahkan halal menurut ISA, badan halal antarabangsa yang mendapat pengiktirafan JAKIM


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: RESEPI PULUT MANGGA

Aktiviti riadah last week! Alhamdulillah,menjadi dan sedap =)

Bahan-bahan:

Pulut 500 gram(anggaran)
Mangga 5 biji(cadangan)
Santan Kotak
Gula dan garam

Cara – cara:

Panaskan pengukus dan kukus pulut dalam Loyang bersama air separas pulut.letak sehelai daun pandan atas pulut.kukus pulut selama 20 ke 30 minit(api sederhana).

Kemudian,santak kotak tadi,di campur dengan 2 cawan air.panaskan santap dalam periuk dengan api kecil.santan kena kacau selalu sehingga Nampak terbit minyak di permukaan.biasanya anggaran dalam 10 minit.kemudian asingkan 500 gram santan.

500 gram santan itu di tambah garam dan gula secukup rasa yang kita mahu.nak manis letak lebih gula,nak masin letak lebih garam.heheeh.masukkan 500 gram santan itu ke dalam Loyang pulut yang sedang di kukus tadi.tuang sedikit demi sedikit sambil di gaul rata.pulut akan kelihatan berkilat.selepas 5 minit,mati kan api dan ketepikan.

Sos Santan:

Panaskan baki santan tadi dengan api perlahan.masukkan tepung jagung dan tepung beras untuk memekatkan sos.tambahkan jugak garam dan gula secukup rasa.jika terlalu pekat boleh di tambah sedikit air.okey dah siap!




Simple kan?

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

15 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : CARA PENGAMBILAN CHINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Assalamualaikum .


Hari ini saya ingin berkongsi apa itu chinch Shake Shaklee.Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu kita memelihara otot yang penting dan menjadikan kita sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot.

Setiap kali menikmati Cinch Shake, kita akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma dan membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan kita.

•Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
•Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
•Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa mengurangkan berat badan
•Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan kita berasa puas dan kenyang
•Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
•Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
•Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
•Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
•Soya bukan GMO

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee

[1] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[2] Membakar lemak yang tidak diingini

[3] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[4] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[5] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[6] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[7] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[8] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan



Biasanya,mereka yang inginkan set slimming Shaklee,saya cadangkan pengambilan alfalfa,lecithin dan chich shake Shaklee.cara pengambilannya pula seperti berikut:


  • Lecithin - ambil 3 biji lepas lunch, 3 biji lepas diner
  • Alfalfa - ambil 3 biji lepas lunch, 3 biji lepas diner

  • Cinch Shake: ambil sebagai meal replacement untuk satu hidangan,sama ada menggantikan breakfast / dinner.Lazimnya saya cadangkan, gantikan dinner dgn cinch. Caranya, buat fruit shake. mixkan cinch + buah2an dan blend sekali utk rasa yg lebih kenyang .Selain itu boleh juga campurkan dengan sedikit oat utk lebh memberi rasa kenyang.


Antara pilihan lain,boleh juga mengamalkan pengambilan lecithin,chich shake dan herblax.berikut adalah cara pengambilannya:


  • Lecithin - ambil 3 biji lepas lunch, 3 biji lepas diner
  • Herblax - untuk 3 hari pertama, ambil 3 biji selama 3 hari berturut2.. tujuan utk cuci usus. Kemudian, amik 3-4 biji sehari, 3x seminggu.
  • Contoh :
  • Jumaat,Sabtu,Ahad  – ambil herblax 3 biji/day sebelum tidur
  • Kemudian - 3x seminggu

Selasa  – ambil herblax 3-4 biji sebelum tidur
Khamis  – ambil herblax 3-4 biji sebelum tidur
Sabtu  – ambil herblax 3-4 biji sebelum tidur

*Untuk ibu yang  menyusukan anak, gantikan Cinch dengan ESP.
* Untuk ibu yang  menyusukan anak, saya cadangkan ambil lecithin, alfalfa dan ESP. JIka tak, lecithin, cinch dan herblax/fiber adalah pilihan terbaik.
*** ini adalah cadangan.boleh di ubahsuai mengikut kesesuaian pengamal.untuk keterangan lebih jelas,boleh hubungi saya,Nurin 012.799.5298 (whatsapp/sms/call)

Apa Kata Mereka?



Gambar : Google

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

03 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : PETUA HILANGKAN JERAWAT BADAN

Assalammualaikum!

Ramai yang risau kalau ada jerawat kan?tak kira lah jerawat di muka atau badan. Samada lelaki atau perempuan masalah Jerawat badan (atau kulit bermasalah), membuatkan kita rasa  tidak selesa lagi-lagi bila time panas dan berpeluh.rasa nak menggaru je.wahhhh nikmatnya kalau dapat menggaru kan! Hehe.Jangan di usik jerawat tu..kalau dah berparut nanti,bukan main lama nak hilangkan kesan!

Apakah PUNCA terjadinya Jerawat di Badan ?


Secara umumnya jerawat adalah keadaaan abnormal pada kulit disebabkan gangguan rembesan berlebihan kelenjar minyak (sebaceous gland) hingga menyebabkan liang roma tersumbat. Ini menyebabkan radang (bengkak) yang biasanya terjadi pada dada, belakang badan dan muka(bahagian paling kerap dijangkiti).
Pada usia remaja, kelenjar sebaceous mengembang dan mengeluarkan lebih banyak sebum di bawah pengaruh hormon yang dikenali sebagai hormon androgen. Sebab itu ramai di kalangan perempuan pada usia remaja dan awal dewasa kerap mengalami masalah jerawat.

Punca sebenar jerawat tidaklah diketahui tetapi para doktor (atas pemerhatian) telah memberikan faktor yang dikatakan penyebab masalah kulit ini.

•Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
•Faktor keturunan seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
•Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
•Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
•Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
•Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
•Masalah jerawat di badan seringkali dikaitkan dengan faktor peluh (tidur ketika badan berpeluh).
•Tekanan fizikal:
-Exercise atau bersukan tanpa rehat yang cukup
-Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur
-Jadual seharian yang sangat ketat
-Merokok, pengambilan dadah
•Pemakanan yg tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,belacan,makanan berminyak/bergoreng,telur,daging,ayam goreng,makanan berlemak spt santan,dairy products spt susu lembu,coklat.

Kedudukan Jerawat & faktor-faktor yg menyebabkan jerawat keluar:
•DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

•DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

•PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

•PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Jika ada yang bertanya vitamin apa yang sesuai untuk mengurangkan dan mengatasi masalah jerawat sama ada di muka atau belakang badan,saya cadangkan pengambilan ESP SHAKLEE dan VITA E SHAKLEE.untuk gabungan yang lebih mantap,boleh juga di ambil bersama VITA C SHAKLEE.

ESP SHAKLEE

Esp Shaklee merupakan sumber protein yang baik.kita memerlukan protein yang cukup untuk proses pembentukan dan pembaharuan sel kulit dan juga untuk membentuk 'elastic fiber' untuk penegangan kulit.Dengan pengambilan Esp Shaklee(protein yang cukup)Sel-sel lama dan rosak akan di singkirkan dan di ganti dengan sel baru yang sihat.sebab itu parut susah nak hilang jika badan kita tidak ada protein yang cukup. Protein adalah makanan asas kepada sel-sel badan ,jasi apabila sel-sel badan sihat,penyerapan zat dan nutrien akan menjadi lebih mudah.

Khasiat ESP adalah;

1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

4. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles

VITA E SHAKLEE


Vita E Shaklee sangat terkenal sebagai "vitamin untuk cantik".dan salah satu fungsi Vita E Shaklee adalah menghilangkan parut jerawat.kenapa?sebab Vita E Shaklee adalah vitamin yang tinggi anti oksidanya.ia mampu menggalakkan penyembuhan kulit. jika di sapu di kawasan yang berparut atau berjerawat. Vita E Shaklee perlu di amalkan sebagai vitamin harian(makan) untuk proses penyembuhan dari dalam.

Khasiat Vita E adalah;

1. Melambatkan penuaan
2. Menjaga kualiti sel kulit ibu yang mengalami banyak ketegangan dan perenggangan saat hamil
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengelakkan metabolisme
7. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
8. Memperbaiki peredaran darah
9. Memelihara pembekuan darah
10. Mengurangkan parut
11. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
12. Meningkatkan pengeluaran air mani
13. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
14. Menguatkan dinding kapilari
15. Mengurangkan tekanan darah
16. Meningkatkan prestasi atlit
17. Kulit dan rambut menjadi sihat
18. Mencegah anemia
19. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
20. Memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer
21. Menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
22. Membantu kesuburan
23. Merapatkan hubungan suami isteri

Apa Kata Mereka?

 Gambar : Google
 saya ESP Shaklee & VITA E Shaklee

*saya pengamal esp shaklee + vita E shaklee,iolss pun nak gebu jugak,hihi*

Promosi Shaklee Bulan Jun 2014

"Beli 6 botol Vitamin E Shaklee percuma 1 botol"
Best kan...
* beli 6 dapat Percuma 1 botol Vitamin E(harga biasa RM149)
* Percuma keahlian Shaklee
* Cash Bonus di pertengahan bulan Julai 2014

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

01 June 2014

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : CARA MAKAN OMEGA GUARD UNTUK KURUS

Assalammualaikum !

Hari ini saya dapat beberapa sms dan whatsapp bertanyakan bagaimana cara makan omega untuk kurus.di sini saya ingin kongsikan info bagaimana omega boleh membantu kita untuk kurangkan berat badan.Yang penting omega boleh di gabungkan dengan beberapa produk Shaklee untuk hasil yang terbaik .selain dari kita dapat berat badan yang di idamkan,kita juga dapat zat yang cukup dan badan yang sihat,insya’allah!

Bagaimana Omega Shaklee bertindak?macamana nak kurus dengan omega Shaklee?okey,saya ada jawapannya. Omega Shaklee membantu kurangkan selera makan,kurangkan pengeluaran insulin untuk hadam gula dari makanan.Dengan itu badan terpaksa keluarkan simpanan lemak untuk tenaga(menghalang pembentukan lemak).jika selera makan kita sudah berkurangan,jadi hormon serotonin juga akan kurang.hormon ini menyebakan kita mudah rasa lapar.

Biasanya,bagi mereka yang nak kurus,saya cadangkan pengambilan Omega Shaklee di gabungkan dengan beberap produk Shaklee yang lain.seperti gambar di bawah:

Gambar :Google
Atau :
Omega + Alfalfa
Alfalfa + Lecithin
Alfalfa + Herblax
Omega(3 Biji) + Alfalfa(3Biji) + Lecithin(3 Biji)

Kenapa saya gabungkan omega dengan produk Shaklee yang lain?

1. Membakar lemak - Lecithin,/ Omega Guard
2. Membuang lemak atau mendetox - Herb Lax / Alfalfa
3. Membina otot dan meningkatkan metabolisma - Cinch / ESP


  • Lecithin - Membantu proses pemecahan lemak
  • Omega Guard - Membantu proses memecahkan lemak dan mengawal selera makan
  • Herb Lax - Membantu membersihkan usus. Segala toksin, lemak dan lendir yang terdapat pada dinding usus akan dibuang melalui pembuangan air besar. Bila dinding usus dah bersih, barulah tubuh kita boleh menyerap nutrien secara optimum.
  • Alfalfa - Bertindak sebagai fiber yang mengangkut keluar lemak-lemak yang dah dipecahkan 
  • Cinch - Terdapat dalam tiga perisa iaitu coklat, vanilla dan cafe latte. Membantu mengekalkan otot masa proses kurus jadi takde lah badan anda menggeleber bila dah kurus nanti.
  • ESP - Sumber protein. Indeks Glisemik yang rendah membantu proses mengurangkan berat badan


Jelas?jadi anda boleh kurus tanpa berlapar kerana Set kurus Shaklee sangat lengkap dan boleh membantu anda mengurangkan berat badan secara sihat.kalau tengok pada list tu macam banyak je yang perlu di ambil untuk kurus kan?okey,tak perlu risau.Anda boleh pilih mana yang perlu dulu mengikut bajet yang ada.next time,boleh tambah satu-satu apa yang kurang.


Apa Kata Mereka?

Kakak ipar saya seorang surirumah,Berjaya mengurankan berat badan yang ideal.hanya dengan Alfalfa + Herblax saja.

 Gambar :Google
Gambar :Google

Berikut adalah  Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20.Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

**Omega Guard Shaklee merupakan supplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga. Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia.
**Hubungi saya [012.799.5298]untuk jadual pengambilan set kurus shaklee.Saya akan bantu anda cara pengambilan  yang betul dan teratur.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign