Nanurinos : June 2015

21 June 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:VITAMIN KURANGKAN STRESS


Stop Stressing,Start Living! Perkongsian dari Dr Hamid Arshat



Stress menjadi punca bagi berbagai penyakit khususnya serangan jantung, darah tinggi dan kanser.Ia juga jadi punca kemandulan, keguguran dan lemah tenaga seksual.Atasi stress dengan amalan2 bersolat, berpuasa, baca quran, berzikir dan berselawat. Mulut kita bolih terus menerus zikir dan selawat tanpa beban.

Exercise saperti jogging, berjalan kaki, deep breathing , berkebun, cuci kereta atau rumah. Macam2 lagi.Banyak bertawakkal, tawaduk dan berserah kepada Allah. Jangan hiraukan kata2 pedas orang lain.Insha Allah kurang stress lebih sihat dan lebih subur.

Nak vitamin semulajadi untuk hilangkan stress?boleh try vitamin B Complex Shaklee..Bagaimana B Complex Shaklee mengurangkan stress?B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.

Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

Vitamin B5~
mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang

Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya

Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya






Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

15 June 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PANDANGAN KABUR DAN PENGSAN KETIKA HAMIL





Ibu hamil ada kalanya boleh pengsan dengan tiba-tiba saja. Ketika sedang berdiri di pejabat ataupun mungkin juga di pusat membeli belah ada masanya ibu hamil mungkin berasa pening-pening disertai dengan pandangan kabur. Tubuh juga terasa longlai hingga seterusnya menyebabkan diri rebah dan tidak sedarkan diri.

Sekiranya berlaku di pejabat, anda mungkin boleh selamat kerana ada yang boleh memberi pertolongan, tapi bagaimana sekiranya anda sendirian di dalam lif ataupun ketika sedang menaiki tangga. Ia mungkin boleh membahayakan.

KURANG DARAH!Penyebab utama keadaan ini adalah anemia atau kadar hemoglobin atau sel darah merah yang terlalu rendah (6g/100ml) sedangkan ukuran normal sekitar 12g/100ml. Tubuh seharusnya mendapat bekalan darah yang lebih banyak bagi mengangkut oksigen dan juga makanan ke janin.

Sekiranya volume darah anda tetap sama seperti sebelum hamil sedangkan jumlah darah yang ada dipakai untuk keperluan anda dan janin maka secara automatik volume darah jadi berkurangan. Akibatnya jumlah oksigen ke otak akan berkurangan dan anda akan jatuh pengsan.

Penyebab Lain
Pada awal kehamilan hingga ke pertengahan trimester kedua, pembuluh darah ibu hamil akan melebar. Sering kali volume darah yang tersedia tidak cukup untuk mengisi ruangruang kosong di pembuluh darah yang melebar ini.

Akibatnya terjadi tekanan darah rendah. Inilah yang akan membuatkan ibu hamil mudah pening dan pengsan. Seharus nya setiap kali merasai gejala ini, ibu hamil ber waspada dan segera mendapat pemerik saan doktor.

Kesan Lain
Selain daripada pengsan, anemia juga boleh menyebabkan kesan yang lebih serius seperti keguguran, pendarahan dan jangkitan sebelum dan selepas bersalin. Selain itu ibu hamil juga mungkin mengalami kesukaran men jelang proses bersalin akibat kontraksi yang tidak muncul dengan baik.

Tambah Darah
Bagi mengelakkan berlakunya kesankesan yang buruk, ibu hamil perlu menambah jumlah darah melalui pengambilan makanan yang mengandungi zat besi, asid folik dan vitamin B12.

Oleh itu ibu hamil digalakkan untuk mengambil makanan-makanan yang dapat mem bentuk sel-sel darah merah seperti hati, ikan teri, daging merah, kacang-kacang, sayuran berwarna hijau, kuning telur dan buah-buahan selain mengambil vitamin C, daging, ayam dan ikan untuk memudahkan penyerapan zat besi.

Di samping mengatasi masalah kekura ngan sel darah merah melalui pola makanan yang tepat, gejala mudah pengsan juga boleh diatasi dengan ber usaha melancarkan peredaran darah. Caranya adalah dengan :

• Melakukan senaman ringan seperti yoga atau jalan kaki.

• Elakkan bangun secara tiba-tiba daripada posisi tidur atau duduk, sebaliknya ambil masa dan bangkit perlahanlahan.

• Jangan berdiri terlalu lama.

• Jangan terlalu kerap berada dalam keadaan sesak atau suasana bising dan hiruk pikuk.

• Jika anda ibu yang bekerja, ambillah waktu untuk berehat seketika dengan berlunjur kaki.

• Minum air yang cukup.


Dulu, sepanjang tempoh kehamilan Nurin hanya amalkan multivitamin Vitalea,vitamin C 500mg dan B Complex dari Shaklee..Alhamdulillah.bukan Nurin je malah di akui oleh ibu-ibu mengandung,Vitamin Shaklee sangat membantu naikkan HB rendah.



VITALEA
Merupakan multivitamin yang lengkap kerana mempunyai 28 mineral & vitamin yang di perlukan oleh tubuh.Vitalea juga di perkaya dengan iron.Kekurangan Iron merupakan salah satu punca anemia yang di sebabkan kekurangan vitamin oleh badan. Vitalea dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Kesannya, badan lebih bertenaga, cergas dan tidak lagi mengalami keletihan atau kelesuan yang melampau.

VITA C 500MG
Membantu penyerapan Iron ke dalam tubuh dan Menguatkan sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit.

B COMPLEX
Di lengkapi dengan semua vitamin B yang di perlukan tubuh termasuk Folat (asid folid) dan juga vitamin B-12.Kekurangan folat & B-12 boleh menyebabkan punca anemia atau HB rendah semasa hamil dan mengandung.

Sumber: pama.karangkraf.com

Nurin ~ 012.799.5298

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

13 June 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:MINUMAN BERTENAGA DI BULAN RAMADHAN/PUASA


Alhamdulillah,tak lama lagi kita bakal menyambut bulan Ramadhan.Nurin dah ready 2 tong Performance Drink Shaklee untuk juadah minuman kami ketika bersahur,berbuka dan moreh.Kenapa mesti Performance Drink ? Sebab Performance Drink merupakan minum isotonik yang istimewa kerana tidak mempunyai karbonat dan kandungan gula yang sangat minima.Performance Drink membantu mengawal paras bendalir didalam badan kita supaya tidak terlalu kering dan tidak pula terlalu banyak.Bancuh Performance Drink pekat-pekat lepastu letak ais..memang sedaappp.. tekak tak rasa kering,takdela lemau je badan time kite berpuasa.hiii

Untuk bulan puasa ni,Nurin memang sangat recommended Performance Drink.. Tambah pulak cuaca terik sekarang kan.nak tau rasa cmner?rasanya sangatla sedap..Oren yg asli..Sesuai untuk seisi Keluarga taw.Jangan Risau,harga insya'allah..mampu milik untuk semua..
1 tong boleh tahan 1 bulan..
lekas lekas lekas oder  yeeee


Gambar : Google



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:CADANGAN PEMAKANAN VITAMIN UNTUK IBU HAMIL


Minggu ni ade 2 3 orang ibu hamil oder set kehamilan Shaklee..Seronok kan bila dapat tau kita mengandung.No 2,No 3 No 4 hehe..Vitamin ni penting taw ketika hamil,jangan sambil lewa..cara pemakanan pun mesti teratur.jangan la ikut suka hati,hari ni mkn,esok tak makan,3 hari lepas tu makan lg pastu ke laut.hahaha..please please..kena displin taw makan vitamin,nanti kang mesti ade yang whastapp nurin, “takde kesan pun nurin” “Nurin..sama je makan Shaklee ke tak” blaa blaa..segala jenis suplimen tak kisah la brand ape pun,konsisten tu WAJIB hokey.baru la uolss Nampak kesannyee..ni baru makan seminggu dah bising2 cakap tak nampak kesan pun,takde perubahan pun..Jangan la camtu ye..Jiwa kena kental kalau nak sihat,cergas dan cantik!

Haa lagi satu..Lepas besalin,jangan pulak stop makan supplimen,teruskan je sebab supplimen macam multivitamin tu boleh menyegarkan badan ibu-ibu,zinc dan vitamin C membantu mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan luaran dan Rahim pun akan cepat pulih..susu ibu?semestinya berkualiti,susu ibu kan susu yang terbaik..kan..kan..

Pot pet pot pet!hokey meh sini nurin nak share set kehamilan Shaklee..view gambar je laaa ehh

Set Vitamin untuk Ibu Hamil
Murah
Jimat
Berbaloi
Confirm


Cod Set Hamil Shaklee

Penghantaran Produk Shaklee area Kluang





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: KEBIZIAN MELANDA DIRIKU!



Lama dah tak update blog..kat fesbuk,instagram pun jarang update produk Shaklee..eh bukan dah tak jual produk Shaklee ye,tapi kebizian melanda diri ku..hehe..Kursus intel..Program bersama Bank Negara Malaysia..bengkel pengukuhan dan pemantapan PI1M anjuran SKMM.banyak jugak skill baru dapat belajar,banyak info yang boleh di kongsi untuk komuniti..weekend pulak terkejar-kejar dengan majlis kawen,majlis tunang..syukur,kawan2 mengakhiri zaman bujang!

Sepanjang kebizian,Alhamdulillah produk Shaklee sentiasa laris di pasaran..banyak dapat oder..kebanyakan semua COD area kluang..Cuma kali ni lokasi penghantaran agak terhad..sebab adik yang uruskan..Minta maaf banyak2,ade customer yang call,tak dapat nak cakap panjang,sebab tengah kursus..kadang-kadang lewat reply sms/whatsapp..soooorrryyy sangat.

Terima Kasih kepada customer yang jujur,memahami,baik hati dan peramah,ada tu customer bagi kite buah jambu air yang merah2 menyala,manis dan sedap taw..terima kasih..Nurin sentiasa menghormati anda..Mintak maaf kepada stalker,bukan tak nak reply your whatsapp,sebab rasanye dah takde kaitan.Jangan la nak emosi sangat bile wassup ye,tak reply pakai no ni,die wassup pakai no lain pulak..whatsapp oder malam2,tapi sebenarnye just nak emosi dengan i ke..maaf ye..berfikirlah secara positif,insya’allah awak akan tenang =)


memang best,makanan pun sodap! tapi i perut jawa tak ngam dengan makan uolss heee

Stok keluar sepanjang kebizian,TQ adik

Terima Kasih kepada Pembeli
saya jual
xoxo





Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign