Nanurinos : July 2015

09 July 2015

MENCARI RUANG DAN PELUANG

Assalamualaikum semua! 

How's ur day? Is it bad or right? Hopefully, hari ini lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini..rasanya baru semalam kita menyambut awal ramadhan,tup tup hari ni dah 22 ramadhan,iolss baru buat 1 jenis kuih je ni..tuu pun kuih yang simple giler.orang tak reti masak pon boleh buat.haha! Tahun ni nak buat kuih yang simple2 je,kuih yang tak perlukan masa yang banyak.sebab sekarang selalu sangat tak cukup masa.Fokus dengan kerja,fokus dengan shaklee,fokus dengan anak yang semakin membesar,fokus mengharungi kehidupan yang semakin mencabar dan tercabar.huh.Insh'allah,kalau kita bagi peluang untuk diri sendiri fokus dalam segala hal,kita akan dapat result yang di luar jangkaan..just trust me,okey?..sebab,bila kita fokus,kita akan buat yang terbaik kannn?


Sebagai manusia biasa kita mesti tak lari dari buat salah. Normal kan??Tapi bila kita makin belajar mendengar dan memerhati sekeliling, tiba-tiba kita tersedar,rasa nak berubah jadi lagi baik.teringat zaman dulu kan,selalu cakap kat kawan2.."ehh aku nak berubah taw" "nanti tiba masa aku berubah laa" tapi bila?? kadang-kadang bercakap dengan diri sendiri "bila aku nak berubah ni" sebenarnya siapa yang mampu mengubah diri kita?



Sebenarnya,hanya kita yang mampu mengubah diri sendiri.bukan orang lain..bila dah berubah jangan mudah sentap kalau ada orang pertikaikan,mengata atau nak perli kutuk kita .Bila orang mengata belakang kita, itu tanda kita sudah berada di depan. Biarkan dia dengan dunianya, kita harus tetap melangkah ke depan.

Maaf.Jika ape yang di tulis ni membuat hati kamu,anda,dia dan sesiapa pun terasa.ini adalah untuk diri sendiri,bukan orang lain. apa yang telah berlaku adalah sesuatu yang tidak boleh di ubah.Redha,pasrah dan berubah,itulah yang terbaik untuk diri sendiri.


ALLAH adalah kekuatan...UNTUK mencari kekuatan carilah ALLAH.




saya insan kerdil,baru bermula mengenal dunia!


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:ATASI MASALAH KOLESTROL SECARA SEMULAJADI

Assalammualaikum semua!



Last week dapat oder phytocol shaklee dari regular customer.Customer buat chekup dan doc cakap kolestrol tinggi! sepantas kilat terus oder phytocol.hehe..Jangan ingat orang kurus takde kolestrol okey kawan2,customer nurin ni kurus tinggi je orang nye..kolestrol pun ikut sama tinggi..Orang kita kan suka makan Roti canai, nasi lemak, nasi minyak. Memang sedap kan..Jangan lupa kolesterol pun  tinggi taw.

Tanda-tanda dan Gejala kolesterol Tinggi :

Apabila kolesterol tidak dikawal, akhirnya dia akan menjadi plak di dinding arteri manusia . Jika tidak dirawat, mengancam nyawa masalah kesihatan yang boleh menjadi isu. Berikut adakah tanda-tanda kolesterol tinggi jika tidak dirawat segera ;

• Masalah Pernafasan
• Sakit dada
• Pening
• Denyutan jantung yang tidak tetap
• Loya dan muntah-muntah
• Kebimbangan melampau
• Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
• Berpeluh dingin

 RAWATAN YANG BOLEH DI LAKUKAN:

Gaya hidup yang sihat bukan sahaja dapat membantu untuk merawat kolesterol tinggi, tetapi ia juga boleh membantu untuk mencegah pembentukan berbahaya plak dalam arteri.

• Senaman yang kerap
• Elakkan makanan yang tinggi lemak tepu
• Had pengambilan alkohol
• Berhenti merokok
• Diet yang sihat yang kaya dengan bijirin penuh, dan serat semula jadi
• 6-8 jam tidur satu malam

Keistimewaan Phytocol Shaklee

  • dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli yang aktif
  • fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 untuk merendahkan paras LDL kolestrol
  • mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
  • kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
  • tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan


Bagaimana Phytocol Shaklee berfungsi?


  1. Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.
  2. Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL kita. 


HARGA RETAIL: RM197 sebotol
Kuantiti: 120biji

**Cara pengambilan Shaklee Phytocol  ST : Ambil sebelum makan supaya dapat bertindabalas dengan lemak dalam kolesterol dalam badan.



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

06 July 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: CARA HILANGKAN SAKIT LUTUT, SENDI DAN TULANG


3 hari lepas customer dari layang-layang bagi feedback positif. Kakak ni ada masalah Sakit belakang pinggang dan lenguh-lenguh sampai ke kaki berpunca dari jatuh terduduk dalam bilik air. Pada mulanya just nak ambil ostematrix,tapi nurin cadangkan try la ambil set sakit sendi & tulang. Alhamdulillah,hampir 3 minggu consume omega guard, AJHT dan ostematrix masalah sakit belakang pinggang semakin pulih.tidur pun semakin lena.


Ehh lupa nak citer, Kakak ipar nurin pun penah jatuh dalam toilet taw, pergelangan tangan retak. Pegi hospital doc just balut dan nasihat supaya kawal pergerakan tangan.. Lepas seminggu doc suruh datang semula untuk “simen” so dalam masa seminggu tu kakak ipar tak amek ubat hospital, tapi amalkan AJHT,Ostematrix, Omega dan ESP. selepas seminggu jumpe semula doc kononya untuk “simen” tapi lepas x-ray doc cakap “eh u tak perlu simen la” sebabnya walaupun retak masih ada, tapi yang menariknya pergelangan tangan semakin pulih,dan hanya perlu “bungkus tangan” tu untuk proses percantuman tulang. Doc tau kakak ada ambil suplemen Shaklee dan doc suruh teruskan!


Set Kesihatan Sendi dan Tulang shaklee mampu memelihara dan menjaga kesihatan sendi dan tulang supaya lebih kuat dan sihat. 

Advanced Joint Health tablet - menyokong pergerakan dan kelenturan sendi. 

Omega Guard - mengurangkan inflamasi dan radang sendi serta memberi kuasa pelincir kepada sendi sendi kita. 

OsteMatrix - membekalkan nutrien harian terutamanya kalsium. Ia membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang. Tulang tulang sihat inilah yang akan menyokong berat badan serta menggerakkan pelbagai otot badan untuk kekal cergas.

Yang pasti gabungan ketiga tiga produk Set Kesihatan Sendi dan Tulang ini akan membantu Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting penghubung tisu lain yang memberi kekuatan dan struktur untuk sendi. Selain itu Membantu mengekalkan tulang yang kuat dan membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi.




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign