Nanurinos : August 2015

20 August 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: TIPS MENCUCI MUKA DENGAN BETUL


Hai uolls,mama medina is back!

Ekceli hari ni mama medina berkobar-kobar nak share tips cuci muka dengan betul.Kenape?sebab Muka yang bersih boleh elakkan jerawat timbul akibat pori kotor dan tersumbat.  jerawat time period tue cito lain yo! Itu normal.haha


kekadang kita nie cuci muka ikut dan je kan..Gosok sane gosok sini,alaah sental jelah kak peah oiii asalkan rase bersih.. pernah terpikir tak, Rasa bersih tue betul-betul bersih ke? pernah tak korang rase tak bersih, tak freshhhh walaupun dah cuci muka? pernah kan?? jangan tipu uolss, I pon kenkadang rase camtu jugak. hihi . so, Seteleh puas mengoogle, akhirnya dapat jugak gambar yang di cari.

BAGAIMANA MENCUCI MUKA DENGAN BETUL?

Okay mula-mula korang kena cuci tangan korang dulu dengan sabun, make sure tangan dah betul-betul bersih.ye laa tadikan korang pegang meja pegang pokok,pegang tepon,remote garu sane sini,ingat tak? Euwwww kuman merata!



1st sekali Jangan lupa Bismillah dulu,lepas tu boleh lah sapu pencuci muka korang kasi rata-rata kemudian follow macam dalam gambar ni.buat step by step.setiap part tu ambik lah masa dalam 20 second,belai manja kulit muka kite.untuk area T zon just 10 second dah cukup,jangan lama-lama kang kulit muka kering.. Kalau ada sponge untuk muka..lagi elok gosok secara membulat.. dan slow2 kulit akan rasa lebih bersih.

Dah setel? Lap muka dengan tuala yang bersih.kalau boleh jadikan tuala khas untuk muka sahaja.dan rajin-rajin lah cuci tuala tu. Jangan biar je sampai berminggu-minggu tak cuci, nanti bau masam,kulit kusam!

Zazzzsss dah siap cuci muka dengan betul,confirm fresh!

Seketul kamera fieza mampu menipu ramai orang,haha!
muka kami glowing habes.haduuuiii tipah tertipu
saje kasi effect kat pic ni,tapi still nampak pipi fieza glowing mcm telur.ooopss


ehh lupe nak habaq... Shaklee pun hado pencuci muka taw,Gentle Deep Foaming Cleanser.Pencuci muka terbaik di perbuat daripada 100 % bahan semulajadi dan bebas PARABEN.


Gentle Deep Foaming Cleanser:
**Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
**Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
**Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
**Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
**Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas



Extra tips:
Di nasihatkan,kalau nak tidur tu rerajin lah mencuci muka.supaya pori-pori muka boleh bernafas,kulit anjal,mencegah muncul jerawat,meningkatkan regenerasi kulit!



Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)
SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

19 August 2015

DUYONG MARINA & RESORT KUALA TERENGGANU



Tengok je blog,terasa  banyak gila cerita nak di update, tapi masa tak ada,memalam masa banyak kat my lil princess yang banyak cakap tu..Semalam elok je medina tidur awal,pukul 9 dah selamat tebongkang. Si mama medina pun excited la nak update blog. Bukak lap top pastu baring2,konon nak mikir la citer2 nak update kat blog.Sekali tertidur. Camner tu?hurmmm Kalau dah tertidur tu, memang tak ada hasil lah kan, kecuali mimpi indah belaka.mihmihmih!

Korang nak tahu cerita tak?Last week kursus 4 hari kat duyong marina & resort Kuala Terengganu(dulu - Ri-Yaz heritage marina resort)Pukul 1.30 pagi dah keluar dari rumah,rushing dengan kawan-kawan pi airport subang.Padahal flight pukul 9.45 pagi.Nampak tak betapa excitednye kami haha.just ikut arahan,depa kata pukul 7.45 pagi kena ade dah kat airport.


Bilik kat atas,jenuh aihh naik tangga pikul beg baju,beg lap top handbeg lagik

Apa yang menarik nya duyong marina & resort ni?tempat menarik,bilik kebabom best,pemandangan cun.tapi,reception tu yang tak berkenan.kami kategorikan mereka “sombong” servis slow! Kita call nak suh van pickup,dengar suara yang merdu ni,tak jawab ape pun elok je die letak tepon.hangin weh! Macamlah kite duduk situ free,bayar hokey! Kenape nak suh pickup?sebab dari bilik nak ke training room,nak ke restoran utk breakfast,lunch & dinner sangat jauh.sempat berpeluh ketiak uolss.Makanan pun tak berapa okey,maybe tak sesuai dengan tekak kot.ade jugak 3 4 orang yang kecundang sakit perut termasuklah i.



masuk bilik campak semua barang terus pi mandi,giler kauu dari pukul 1 pagi sampi ke 7 malam tak mandi.rimas kemain!



Rupanya ramai yang kata staf tak friendly

Annual training kali ni banyak info,skill yang boleh di praktiskan.Training start dari pagi bawak ke malam.Seperti biaselah,tiap kali lepas makan confirm ngantuk.ape depa cakap kat depan,tak dengar dah.cuba nak focus tapi tak boleh.siap ckp kat kawan sebelah “ fieza,tolonglaah.ngantuk ni” solution nyee fieza keluarkan tepon bukak kamera,haa pandai tak die nak hilangkan ngantuk mama medina ni?Punyalah seronok time ngantuk di sorongkan seketul kamera. Ape lagi,terpaksalah fieza snapkan gambo sampai penuh memory tepon die.ahh dulik ape..sorry fieza!Seronok betul bila orang amek gambo kite,feeling like princess menari2 depan lensa kamera.phuiii..kihkihkih.



Okey abes dah.tu jela ceritanya.

Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)
SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

18 August 2015

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG:PENGHANTARAN DI KAWASAN KLUANG



Alhamdulillah,balik dari kursus hari-hari cod Shaklee..terima kasih kepada pembeli..nanti nurin follow up sensorang okey.


Kediaman kakitangan hospital kluang – Done
Taman sri kluang,kluang – Done
Taman sri impian,kluang - Done
Kg Tengah,kluang – Done
Taman Ilham,kluang - Done

#syukurselalu










Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)
SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign