Nanurinos : July 2016

28 July 2016

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : KHASIAT DAN KEBAIKAN MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE




Mornings with my M, seriously the best. Bangun pagi, mandikan M,pakai baju then mama siap-siap nak pegi keja. Masa mama tengah siap-siap, M akan stroy2 tah ape-ape.tapi mama layankan aje,walaupun ade jugak part2 yang mama tak paham.hahaa “oohh ye ke” “scary nyee” “lepas tu”. 
kadang-kadang tak sempat mandikan M,so her “mak” will take over part mandi-mandi 
OHH Felt like such a crappy mama, I tell you. Sorry M!

Kerja, kerja

Nak pegi keja,M peluk-peluk bagi kasih,bagi sayang,bagi cinta,bagi rindu

MOM, Ape perasaan ketika itu?

LAZY, LAZY Kan ??

Malas,Malas


hahaa
Ehh hello, you guys know I loveeeeeee my job and yet, even I get lazy days. 


Okeylah,jangan nak merapu sangat,hahaa.just nak share,Ramai yang tak amik endah tentang kepentingan multivitamin kerana menyangka apabila cukup makan 3 kali sehari dah memadai.Hakikatnya untuk dapatkan vitamin dan minerals yang setanding dengan kandungan multivitamin, ada kajian menyatakan ia adalah sama dengan 40 jenis lauk pauk. Sedangkan rata-rata hari ini mempunyai menu yang hampir sama setiap hari.Malah ramai ibu bapa yang risau apabila anak mereka hanya suka makan nasi, kicap dan telur semata. Maka pentingnya pengambilan multivitamin untuk memberi keseiimbangan kepada keperluan semua jenis vitamin dan mineral dalam tubuh.

To-Do Checklist for yourself :
1. Anda mempunyai masalah senang sakit kepala, mudah pening, rambut sering gugur ? atau
2. Anda adalah pesakit kencing manis dan sering keletihan ?
3. Ibu yang mengandung atau menyusu?
4. Anda sedang mengalami sakit beguk/ tiroid (akibat kekurangan iodin)

PERCAYALAH.. Sebenarnya anda adalah antara mereka yang memerlukan multivitamin. It’s just so good to share this with uols, Apa kata cuba amalkan Vitalea Shaklee! Kandungan vitamin dan mineral yang lengkap membantu tubuh kita sihat dan menjana minda yang cergas.

Mahu mendapatkan sebotol multivitamin untuk anda dan keluarga? Oh ya Shaklee juga mempunyai multivitamin khas untuk kanak2. So ape tunggu lagi, you can try VITALEA



Stayhealthy !
Get Healthy !
Be Health !


X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

26 July 2016

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: SHORT HOLIDAY WITH FAM


Hi alls

Still in raya mode ?

Okey selamat hari raya lagi

#rayakansebulan
hahaha

Me no..

I have to start pegi kerja, melayan karenah anak,vacuum, mop, laundry, ironing and the list goes on and on and on..hihi

Haaaaa blog is my dairi.Believe it or not,sebenarnya i love writing tapi bila malas menguasai diri.ape pun tak jadi. Okay nak citer ni last week we decided to go for a quick holiday,hari ni pegi esok balik..pegi tak jauh mana pon. bandar JB this time. We wanted to bring M a.k.a medina jalan-jalan kat Angry Birds Activity Park – JBCC. 

So hakak pon booking hotel through Agoda. Pilih tarikh,pilih hotel,pilih bilik then bayar.okey setel.5 minit lepas tu Agoda hantar confirmation email. Lepas tu hakak yang sengal-sengal ubi ni pon forward lah email tu ke H a.k.a husband. Okey setel my part! And I Back to do my work.

Suddenly, H called me out.

H : “SAYANGGGG???”

ME : “KENAPE?”

H : KENAPA SALAH PILIH TARIKH HOLIDAY?

ME : WHATTTTTTT !

H & ME : HAHAHAHAHA

kenapa salah pilih tarikh holiday, The 5 words that will change our fate that day. Alamak,cmner ni payment dah clear.sepantas kilat hakak call Khidmat Pelanggan Agoda. In 10 minit setel semua masalah. Staf agoda call hotel and request untuk tukar tarikh baru,then hotel approved! Fuhhhh lega. Terima kasih staf Khidmat Pelanggan Agoda kerana sudi membantu hakak yang kelam kabut ni. I appreciate you!

Sabtu,lepas lunch kami gerak ke JB. We stayed at KSL Hotel & Resort over the weekend. First day, malam-malam pegi Kilang bateri and bazar karat. Second day, pagi lepas breakfast mandi ,lepak-lepak kat dinosaur water theme park. Paling tak best,M takut dinosaur so M mandi sambal kepit- kepit kaki mama, mama pulak mcm nak jadi dinosaur kat situ. I always jerit-jerit “Mandi la mandi la jangan pegang kaki mama” before 12 noon we chek out then kami pegi merambu di Angry Birds Activity Park.




Enjoy!

 M and H had fun

happy SHORT holiday!



ilove coffee

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

25 July 2016

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DAN BAGAIMANA PEMBELIAN SHAKLEE SECARA ONLINE MEMBANTU SAYA BERKEMBANG





Mula join ahli Shaklee tahun 2012, masa tu gugur untuk kali ke 2. So cari supliment yang boleh baik pulih secara menyeluruh. Google dan google lagi, ramai kata SHAKLEE the best. So, nekad nak beli ESP.Join ahli sebab nak dapat harga murah. Tak penah pikir kelebihan – kelebihan lain yang boleh dapat sebagai seorang ahli SHAKLEE. 

Setahun lepas tu ada kawan tanya “eh ko jual Shaklee kan? Aku nak beli vivix untuk mak mertua aku” masa tu terpikir betul-betul bagus ke produk Shaklee ni sampai VIVIX yang mahal tu pon orang sanggup beli? Then the next day, partner catalyst tanya harga produk Shaklee,harga set besalin. Wahh peluang baik ni. So dari situ lah timbul minat nak jadi pengedar Shaklee yang Berjaya.haha. 

Alhamdulillah dari tahun 2012 hingga hari ini, semakin ramai kawan-kawan saudara mara,ipar duai mengenali Shaklee. Ramai juga yang dah jadi ahli dan mula berbisnes dengan Shaklee. Master Norita penah pesan, memang ramai orang jual Shaklee, tapi bape ramai yang dah Berjaya? Berapa ramai orang jadi nelayan, kenapa ikan di laut tak penah abes? Maka nya Jangan pernah risau dengan rezeki allah. Rezeki allah tak penah salah alamat.


Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

•boleh dapat harga lebih murah dengan pmbelian kita. Boleh dapat diskaun 15-20% setiap produk. 

•Kumpul point dapat CASH. Bila kita mendaftar sebagai ahli shaklee secara automatic kita juga dikenalkan dengan unit volume (UV). Uv ini akan dikira bila kita membuat pembelian apa-apa supplement atau item dengan shaklee.Kelebihan mengumpul UV ini adalah untuk mendapat (cash bonus) dari shaklee atau lebih dikenali sebagai bonus shaklee. Bonus akan direct masuk akaun mengikut tarikh yang ditetapkan. Semakin tinggi UV yang dikumpul,semakin banyaklah Bonus yang dibayar oleh Shaklee kepada kita.

•Setiap bulan Shaklee akan OFFER harga istimewa untuk produk-produk terpilih. Biasanya Beli 6 Percuma 1,beli 2 dapat less 5% atau beli 3 free 1.. best  jadi ahli Shaklee kan?

•Sebarang belian adalah sangat mudah. Sekarang kita hanya perlu masuk website shaklee sahaja untuk buat belian, dan boleh gunakan kad debit atau kad kredit sendiri. Klik klik dah siap!

•Ade lagi, selain bonus, boleh dapat pakej percutian menunaikan umrah dan bercuti ke negara-negara terpilih. Semua di tanggung oleh Shaklee. Bertambah menarik kan?

Bagaimana Pembelian Secara Online Membantu saya berkembang 

•Memandangkan branch Shaklee jauh kat bandar JB, so segala pesanan produk Shaklee di buat secara online melalui  www.shaklee2u.com.my  tekan tu tekan ni, okey setel oder. Esok berkotak-kotak produk Shaklee sampai
.
•Kalau customer oder produk Shaklee, saya just call HQ Shaklee,summit oder complete siap alamat customer, buat bayaran esok nya customer dah boleh dapat produk yang dipesan. HQ Shaklee pos elok je siap berkotak bagai. tak payah susah-susah  keluar rumah untuk ke pejabat pos, biar  kurier Shaklee yang menjalankan tugas.

•Setiap barang yang dipos oleh HQ Shaklee akan selamat sampai kerana packaging yang shaklee sediakan memang terjamin keselamatannya dan kemas. Belum penah lagi dapat barang dalam keadaan yang rosak. Yang pasti Terjamin dan selamat !

•Time berkursus atau bercuti, tak perlu bawak stok lagi. kalau takde talian internet Just make 1 call segala urusan tempahan produk selesai. Boleh membuat Pembelian Bila-bila Masa. Samada call HQ Shaklee or call master kak norita segala urusan selesai dengan jayanya. Bekerja,bercuti sambil berniaga! Haha. I love my job my business!

• paling best, shaklee menyediakan sistem terbaik yang sangat mudah digunakan 
 www.shaklee2u.com.my 




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 
email : nanurinos@gmail.com


Allah knows best.
X

20 July 2016

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : HARI RAYA 2016


Selamat Hari Raya

Maaf Zahir & Batin

Ermmm  not too late untuk wish kan?masih hari raya kan?

Haha


Nahh, i belanja ketupat palas meletop kebabom

Hari raya! Tahun ni mertua turn, sehari sebelum hari raya, on the way to my MIL’s house, M (medina) muntah-muntah so we decide cepat-cepat cari klinik. 

Pagi raya! Salam-salam mintak maaf, makan – makan then pegi beraya rumah jiran-jiran. M really enjoy dapat collect duit raya. Lepas 3 buah rumah jiran kami beraya M cakap “Mama macam nak pengsan”  so kite balik and M tidur sampai ke petang. We decided to spend our first day raya just sleep,makan-makan and do nothing.. Hehe...

Raya 3! It’s time to pack and back!! We are back in Kluang by dinner time.Tired

Raya 4! Pengerang here we come. Majlis perkahwinan cousin zarif & Yani

Begitulah cerita hari raya kami. and i can’t believe ,takde family photo raya okeyyy! semua bizi makan minum repeat makan minum repeat.

Gambar? Lupa !

Okey takpe, We will try again next year insyaAllah




Anyone yang jual burung hantu? 
M is animal lovers. Latest, M request burung hantu, mama scary! 
She really enjoy petting animals and playing with them!

ehh okeylah

See you , insyaAllah



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 
email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign