Nanurinos : 2017

31 December 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG




@im.nurin (Instagram)
Nureen Ahmad (Facebook)
Awra i-sihat (Page Facebook)
Shaklee ID : 881110
nanurinos@gmail.com
+6012 799 5298 (Call/SMS/WhatsApp)
SMS/WhatsApp 6012 799 5298 untuk pertanyaan mengenai pembelian produk Shaklee dan untuk mendapat response yang lebih pantas!

#shakleekluang

18 August 2017

BANGUNKAN DAN BETULKAN





kelemahan org bukan untuk di hina
kelemehan org utk kita tutupi
untuk kita bangunkan
untuk kita betulkan






Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

MENARIK DI KLUANG : KILANG KOPI CAP TV/TELEVISYEN KLUANG



Penah dengar KOPI CAP TV atau KOPI CAP TELEVISYEN? Kilang ni terletak kat kluang. Antara kilang kopi yang popular di Malaysia. Orang singapore mai kluang pun beli kopi cap tv ni taw.hehe.
Kopi ini biasa-biasa je,tapi bila dah minum akan rasa FRESH dan PUAS! Tak tau nak kata camner. Yang penting kopi ni memang sedap.kalau susah nak dapat kat kedai-kedai,boleh terus pegi kilang Kopi Cap Televisyen ni.. Sambil menikmati secawan kopi yang di sediakan secara percuma, pengunjung jugak boleh melihat bagaiamana biji kopi di proses sehingga menjadi secawan yang begitu ENAK!

Big bos dan pengurus kilang pun baik dan ramah. Beberapa bulan lepas, kami dari team Kluster Kluang datang untuk membuat sedikit interview, ya allah mereka sambut kami dengan mesra! Siap dapat gift lagiii. Thanks You Mr GOH

video

Kluang Coffee Powder Factory
Sdn Bhd
(Company No : 587972-U)

76, Jalan Besar,
86000 Kluang,
Johor Darul Ta'zim.
Malaysia.

Telephone 
+607-773 1943
Fax 
+607-776 4390

Email:
enquiry@kluangcoffee.com.my




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

17 August 2017

YAKIN DENGAN ALLAH




belajar melepaskan sesuatu.
utk sesuatu yg lagi hebat. 
aturan allah siapa tahu.



PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : MASALAH WANITA HAID TAK TERATUR, CYST, KESUBURAN, HORMON TAK STABIL, DAN SENGGUGUT



GLA Complex sesuai dijadikan BFF untuk wanita. Nak tahu sebab apa? Sebab kegunaan dia memang berkait dengan kesihatan wanita 😊 masalah HAID TAK TERATUR, CYST, KESUBURAN, HORMON TAK STABIL, SENGGUGUT. Nurin recommend sangat awak ambil GLA SHAKLEE ni.



💖 3 kali lebih berkesan dari EPO 😍

Manfaat GLA Shaklee:
✔memperbetulkan haid yg TIDAK teratur
✔membantu menangani/melambatkan menopause.
✔meningkatkan kesuburan
✔baik untuk fungsi saraf
✔ meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan wanita-RECOMMENDED!!
✔mengurang kan sengugut.
✔menguatkan kuku & rambut.
✔menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri
✔membantu menangani ekzema.
✔mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✔menguatkn immuniti badan
✔memperlahankn proses penuaan
✔mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung
✔mengawal kencing manis
✔mengawal kolesterol

Sehari ambil sebiji pun sudah mencukupi. waktu pengambilan? bergantung pada jadual pemakanan suplemen awak, maksud Nurin, kalau ada ambil suplemen lain, boleh rujuk Nurin dulu utk dapatkan jadual pengambilan yang betul atau boleh rujuk dengan siapa awak beli.


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

MENARIK DI KLUANG : KAHANG ORGANIC RICE ECO FARM (KOREF)



KLUANG. Kawasan kluang ni nak kata besar, tak besar mana pun,nak kata kecik pun tak kecik sangatlah.haha..Alhamdulillah kluang sebuah daerah yang mempunyai banyak kawasan yang menarik untuk di lawati.

Nurin merupakan salah seorang staf untuk Program Kluster Kluang anjuran dari Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) baru-baru ni kami telah mewujudkan sebuah Page “Menarik di Kluang” Setiap bulan, kami akan memaparkan tempat-tempat menarik yang boleh dikunjungi untuk panduan pelancong.




Bulan Jul yang lepas, kami memilih Kahang Organic Rice Eco Farm atau lebih di kenali sebagai Koref. Boleh review video yang telah di edit oleh my team untuk rujukan. Bagi mereka yang sedang mencari tempat untuk Team building ke,family day or perkhemahan untuk pelajar sekolah mahupun university KOREF sangat sesuai ! Sesiapa yang teringin nak tengok atau merasai bagaimana padi di proses, boleh lah datang sini, nak berakit ke bersampan, memancing berjalan merentasi hutan, sangat-sangat rekemen uols datang sini. ehh banyak lagi lah aktiviti boleh buat kat sini. tak dan nak list kan satu-satu.hehe.. lagi satu nak habaq...Resort Manager, Mr Andy tu, peramah and soft spoken orangnya.nak deal apa-apa pun senang.


video



Mr Andy
018-3903933

KM 43, Jalan Kluang – Mersing
86 700 Kluang
Johor, Malaysia

GPS coordinates:
2.249098, 103.59515



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

15 August 2017

2 ogos 2017, M birthday!



Seminggu sebelum tibanya hari lahir M, she request Hello Kitty cake dan nak celebrate dengan kawan-kawan tadika. Mama nye pun gigih la cari baker yang pandai buat Hello Kitty sebiji macam dalam TV. Alhamdulillah, jumpa baker yang baik lagi hebat bab2 kek cartoon2 ni. Bagi design and bayar deposit. Ayahnya a.k.a H pulak uruskan part goodies beg untuk anak-anak tadika. Okey setel untuk persiapan birthday M.

M ni ada problem bangun taw, tidur la awal camner pun,bangun tidur tetap nangis. dia punya menangis sampai kedai sebelah dengar. Memandangkan 2 ogos tu birthday dia, so malam sebelum tidur tu mama dah “ugut” M,esok bangun tidur jangan nangis taw,nanti mama tak beli kek. Dengan megah nye dia jawab OKEY mama, JANJI!

Esok paginya? nangis tetap nangis derr..haha.. M dengan nangis tak dapat di pisahkan dari kecik lagi. Takpe nak, janji happy.mama redha.

Sebelum pegi sekolah, M bagi pesanan yang membuatkan jiwa mama sentap.

M : Mama, nak kek PONNY taw!

ohh NO...
Maka,bulat la mata mama melihat anaknya 

pukul 11 pagi  gerak pegi sekolah, Sampai je sekolah mama pun susun lah kek and goodies kat atas meja yang cikgu dah sediakan. kawan-kawan semua teruja tengok kek M. tapi M?



M : Mana kek ponny mama

Mama : Ponny dah lari laa,mama dapat tangkap hello kitty je

M: owhh ye ke,boleh la ni

Okey mama selamat !
Haha
Happy birthday M!!

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

12 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SUPLEMEN TERBAIK DARI SHAKLEE


Shaklee ada 1 suplemen anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan yang bertahun tahun. 1 jenis suplemen yang merangkumi pelbagai khasiat 

Melindungi dan membaiki sellular DNA
Memberi impak positif pada pengawalan genetik
Menggalakkan pembentukan mitochondria (sumber tenaga dari sel)
Melambatkan pembentukan proton AGE ( melambatkan penuaan – awet muda)

Selain itu,suplemen tersebut jugak mampu untuk membantu kesihatan jantung, kesihatan otak,  kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan anti oksidan, memperbaiki penglihatan dan penghadaman, kanser  dan lain lain lagi.

**Nak tahu ape nama suplemen tu? Nurin share next entry ya!


Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

11 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: GLA DAN OMEGA BAGUS UNTUK WANITA



Hari ni nurin belajar ilmu baru. GLA @ EPO bagus untuk wanita. Selepas menonton satu video oleh seorang Doktor tentang vitamin yang bagus untuk kulit wajah..antara vitamin yang disyorkan adalah GLA atau nama panjangnya ialah Gamma Linolenik Acid. GLA juga adalah vitamin yang kaya dengan Omega 6.

Walau bagaimanapun makanan kita yang kaya dengan Omega 6 adalah terdiri daripada kekacang.Pengambilan Omega 6 yang berlebihan boleh menyebabkan inflammation sebab tu orang yang suka makan kacang terutama kacang tanah mudah mendapat jerawat.

So apa yang perlu diambil bersama supaya dapat mengimbangi keperluan Omega 6 dalam tubuh?
Omega 3. Mengapa Omega 3? Kerana Omega 3 berfungsi sebagai anti inflammation.

Jika kita amalkan secara konsisten pengambilan Omega 3 kita akan dapati kulit kita lebih sihat dan jerawat juga mudah kecut.


Jika anda pengamal vitamin seperti GLA atau EPO jangan lupa seimbangkan dengan pengambilan Omega 3 supaya dapat keseimbangan keperluan Omega 6 dalam tubuh.




Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : SUMBER VITAMIN C SEMULAJADI



VITAMIN C bagus untuk mereka yang nak kulit cantik, nak tingkatkan sistem imun badan, nak dapatkan kolagen dan macam-macam lagilah.



tak sempat beli buah? lupa nak makan buah? jangan risau, vitamin C shaklee kan ada.letak je 1 botol  dalam handbeg.confirm tak skip makan vitamin C dah




Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

10 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : VITAMIN C BAGUS UNTUK KESIHATAN DIRI


Vitamin C adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan tubuh manusia. Vitamin yang juga dikenali dengan asid askorbik ini merupakan nutrisi penting yang berkhidmat fungsi penting dalam tubuh kita. Vitamin C ini tidak boleh disimpan oleh tubuh, jadi kita sangat perlu untuk mendapatkan vitamin ini setiap hari. Badan hanya menggunakan vitamin C hanya dalam jumlah yang diperlukan setiap hari, dan selebihnya akan larut dan keluar melalui air kencing.



Antara kelebihan vitamin C adalah: 
  1. Membantu menghasilkan kolagen semulajadi tubuh.
  2. Membantu penyerapan iron dalam badan
  3. Mencegah kerosakan sel akibat dari tindakan radikal bebas
  4. Mengurangkan risiko kanser dan penyakit kronik yang tertentu
  5. Melindungi dari jangkitan batuk dan selsema
  6. Meningkatkan tahap imunisasi
  7. Bagus utnutk kesihatan kulit dan rambut


Ada pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran semulajadi yang mengandungi vitamin C. kalau anda seorang yang busy dengan tugas harian, apa kata ambil Vitamin C Sustained Release Shaklee? 

Vitamin C Shaklee diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan anda mengandungi Vitamin C disaat anda memerlukannya. manakala Vitamin C yang tidak diserap akan dibuang melalui air kencing

180 biji,sehari 1 biji
boleh tahan sehingga 6 bulan!



Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: 10 TIPS UNTUK TINGKATKAN KECERGASAN LELAKI





Jaga makan, Jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang


X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: BAGAIMANA MENGAWAL METABOLISME LEMAK DI HATI?


PSORIASIS dan SIROSIS. Bila disebut bunyi hampir sama tapi ia dua penyakit yang berbeza. Psoriasis adalah penyakit auto imun dan lebih nyata pada kulit. Sirosis pula adalah penyakit hati yang membengkak secara berpanjangan. Hati yang rosak akan mengalami nekrosis dan kemudian akan meninggalkan parut atau fibrosis. Sel baru akan tumbuh tetapi tidak teratur dan akibatnya hati akan menjadi keras, kasar dan bernodul.



Apa fungsi hati dalam sistem tubuh badan kita sebenarnya?
  1. Mengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen di dalam hati.
  2. Menyimpan vitamin dan garam mineral tertentu.
  3. Mengawalatur metabolisme karbohidrat, lipid dan asid amino.
  4. Menghasilkan hempedu yang akan disimpan di dalam pundi hempedu.
  5. Menghasilkan protein-protein plasma tertentu seperti albumin.
  6. Menghasilkan faktor-faktor pembekuan darah I (fibrinogen), II (protrombin), V, VII, IX, X and XI
  7. Menyahtoksik bahan-bahan beracun terutama dadah dan bahan-bahan bernitrogen spt ammonia.
  8. Sebagai tempat penghasilan sel-sel darah merah fetus.
  9. Menguraikan molekul hemoglobin tua.
  10. Menyingkirkan hormon-hormon berlebihan.


Pada pendapat nurin pengambilan Lecitin setiap hari adalah penting. kerana Lecitin dikenali sebagai agen pengurai lemak.

Lecitin mengawal metabolisme lemak di hati di mana ia mengikat protien yang menurunkan trigliserida dan meningkatkan tahap koletsrol baik dalam aliran darah. Hati kita memerlukan kolin yang menghasilkan lipoprotien berketumpatan rendah yang membawa lemak dari hati.


Dulu nurin ambil lecithin untuk meningkatkan daya ingatan dan fokus, rupanya ada khasiat lain yang kita tak tahu.selain untuk program pengurusan berat badan, Lecitin juga membantu mencegah masalah hati membengkak dan hati yang berlemak.

Lecithin Shaklee


Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

09 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : TANDA-TANDA RAHIM TIDAK SIHAT








Selain tu, Boleh cuba ikhtiar dgn pengambilan suplemen shaklee yang membantu untuk kuatkan Rahim.

Energizing Soy Protein (ESP) berfungsi untuk menguatkan sel-sel otot rahim supaya otot rahim menjadi kuat semula. Suplemen ini terdiri daripada vitamin semulajadi yang selamat dan sesuai untuk semua wanita. Insya Allah pengambilan suplemen ini secara konsisten akan membantu menguatkan otot rahim & mengelakkan rahim anda daripada jatuh lagi.
ESP kaya dengan protein yang menjadi makanan utama sel-sel dalam tubuh badan kita. Apabila sel dalam otot rahim mendapat makanan yang berkualiti, ia akan menjadikan otot rahim lebih kuat dan mampu berfungsi dengan baik.

Alfalfa Complex adalah herba yang juga kita sebut kacip fatimah moden.  Pengambilan Alfalfa dengan dos dan aturan makan yang betul akan menjadikan rahim kita kuat dan insya Allah membantu menaikkan rahim ke kedudukan yang asal.



RAHIM KITA HANYA ADA SATU
CEGAH SEBELUM LEWAT 
😐😐😐

Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

08 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PENAWAR SEMUA JENIS PENYAKIT KULIT



untuk semua jenis penyakit kulit seperti allergy, kudis, kurap, jerawat, jeragat, kulit kering dan sensitif dan segala permasalahan kulit termasuklah akibat dari ekzema, psiorosis dapat di atasi jika seseorang itu berdisiplin dalam pemakanan dan pengambilan suplemen. Antara supplement asas yang disyorkan oleh mereka yang mengalami masalah ini ialah 



herb-lax  diambil seminggu sekali untuk membersihkan usus

ESP sebagai keperluan asas pembinaan sel kulit, 

Vitamin C untuk kolagen dan pelindung sel, vitamin eyang kita sedia maklum untuk kulit dan anti penuaan dan antioksidan 

Mungkin ada sesetengah pihak menganggap ianya sedikit mahal namun hasilnya sangat berbaloi. 3 vitamin ni adalah vitamin asas yang nurin amalkan sejak tahun 2012. Alhamdulillah, masalah kulit mudah gatal-gatal dapat di atasi.

Sesungguhnya kecantikan dan kesihatan itu. tidak ternilai harganya..... kita memang perlukan kesihatan dari kecil sehingga ke tua. kesihatan perlu dijaga sentiasa. kalau dah sakit, satu apa pun takleh nak buat.

Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: BAGAIMANA NAK BERSIHKAN USUS


Zaman sekarang, ramai orang dah mula alert dengan kesihatan masing-masing. Mereka mula mengambil suplemen untuk memastikan kesihatan tubuh badan yang sihat tidak akan terjejas. 

Dalam kegairahan kita untuk kelihatan cantik, kurus, sihat dan bertenaga, kita mula mengambil pelbagai jenis suplemen/ubat yang kadang-kadang kita sendiri kurang yakin dengan keberkesanan nya, tapi disebabkan testimoni yang mula di viralkan, maka terpengaruhlah kita. Hihi..Sedangkan kita sendiri tidak yakin,badan kita boleh terima atau tidak suplemen tersebut. 

Sebenarnya, sebelum kita mengamalkan apa-apa suplemen, lebih baik kita cuci usus dahulu. Kenapa? Mungkin kita tidak tahu atau terlepas pandang, USUS merupakan organ terpenting yang terlibat dalam proses tubuh badan kita. SO, usus la perkara yang utama perlu diambil kira sebelum kita mula mengambil apa-apa ubat/suplemen. Kebanyakkan penyakit juga berpunca daripada USUS.


BAGAIMANA NAK CUCI USUS?


Ada banyak cara, nak tahu cara paling mudah? Amalkan HERB LAX dari Shaklee. Herbalax ni juga dikenali sebagai DETOX

Fungsi herbalax adalah bertindak untuk membersih dan menyingkirkan segala kotoran seperti toksin, lemak, kolestrol dan minyak yang sudah lama bersarang  dalam usus kita. Kita tak tahu kan macam mana rupa usus kita sekarang ni, ialah pelbagai makanan kita makan dan ada yang tidak pernah pun mengambil peduli tentang keadaan dan kebersihan usus.

Selepas membuat detox, usus akan menjadi lebih sihat dan bersih. Usus yang sihat dapat mencegah berlakunya pelbagai penyakit-penyakit kronik antaranya kanser usus, kanser perut, apandix, kegemukan dan sebagainya. Bila usus kita sihat, pemyakit pun segan nak singgah. In sha ALLAH.



Hati-hati ya, usus yang tidak bersih, mengundang banyak penyakit yang kita tidak sedar,
Bersihkan usus dulu kalau nak sihat!

Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X




Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

03 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: VITAMIN C SHAKLEE UNTUK CANTIK DAN SIHAT SECARA SEMULAJADI



Semalam masa nak makan vitamin C,bukak-bukak je tengok tinggal 7 biji je, eh dah 6 bulan guna baru nak habisss..Jimatkan,1 botol boleh tahan sampai 6 bulan dengan harga tak sampai RM100 pon. Selain skin care, Badan kita amat memerlukan Vitamin C. Menarik kan vitamin C Shaklee ini? 



Vitamin C Shaklee ni konfem akan buat kulit u all LEMBAP, LEMBUT, HILANGKAN JERAWAT, HILANGKAN PARUT. Nurin dah amalkan vitamin C shaklee hampir 5 tahun. Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:


  1. Membentuk kolagen dalam kulit– vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee jugak bagus untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.Mengatasi masalah gusi berdarah.

Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298
#shakleekluang

X


Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

02 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: MAKAN SUPLEMEN SHAKLEE TAPI TAK BERKESAN?



Makan macam-macam tapi sistem percernaan tidak berfungsi dengan baik, hasilnya toksin berkumpul dalam tubuh. Bayangkan jika toksin bersarang dalam tubuh kita, toksin atau racun inilah yang merosakkan fungsi sel dalam badan kita.  Sebelum terlambat baik kita cek tanda-tanda tubuh yang penuh toksin
.

•Sering rasa letih
Walau pun cukup tidur tapi tetap rasa mengantuk dan kurang bertenaga

•Berat badan sukar turun 
Sudah bersenam, makan pun dikawal tapi berat badan tak kurang jugak
.


•Mulut berbau 
Walau pun sudah memberus gigi, berkumur dan makan gula-gula getah tapi mulut masih berbau. Bau mulut memang ada kaitan dengan masalah pencernaan yang mengganggu proses penyingkiran toksin dari tubuh
.

•Sembelit 
Usus menyingkirkan banyak racun setiap hari dari tubuh kita. Tapi ketika sembelit, tubuh menyimpan semua racun tersebut, yang akan memberi kesan negatif pada kesihatan. Sembelit ini akan menyebabkan sakit kepala, lenguh badan dan keletihan

•Daya ingatan dan tumpuan yang lemah
Kerap berasa cemas dan tidak selesa

•Alahan dan masalah sinus
Ini kerana sistem imun yang lemah. Boleh jadi juga anda jadi sensitif kepada bau terutama wangian

•Masalah kulit 
Jerawat, ruam, dan masalah kulit lainnya mungkin menandakan tubuh anda banyak toksin. Awas juga jika mata bengkak atau mengalami psoriasis. Ia boleh jadi tanda bahawa kandungan racun dalam tubuh sudah terlalu banyak
.

Bila kita ada tanda-tanda berikut, cara terbaik adalah dengan DETOX badan. Bagaimana nak detox badan? Ada banyak cara kalau rajin boleh buat air detox,ade banyak resepi boleh try google hehe.Jika anda sibuk, Shaklee dapat membantu menjimatkan masa anda. Shaklee ade beberapa suplemen yang boleh diamalkan untuk DETOX badan.



  • Vivix Shaklee

Gabungan antioksidan yang tinggi daripada 4jenis tumbuhan botani iaitu Muscadine grape, Polygonum cuspidatum, purple carrot, european eldeberrry yang baik untuk melancarkan darah, mencegah salur darah tersumbat dari kolestrol jahat,, elak darah beku dan strok. Vivix juga baik untuk detox toksin dalam darah, detoks sel-sel rosak, sel rosak jika tidak dibuang antara sebab terjadinya kanser, sel rosak juga akan mengganggu sel -sel lain menjadi abnormal.


  • Dtx Complex

Dtx complex mengandungi Biji Milk thistle , Reishimushroom extract, schizandra chinensis seed,dandelion, turmeric, artichoke extracts adalah nutrien yang baik untuk hati sihat.Dtx complex melindungi dan merangsang keupayaan semulajadi tubuh untuk menjaga kesihatan hati seterusnya mengekalkan cecair hempedu, mengeluarkan toksik daripada badan. (Detoks Hati)


  • Alfalfa Complex

Alfalfa Complex kaya dengan vitamin, mineral dan klorofil. Sumber semulajadi Alfalfa, setiap sajian membekalkan 300mg kalsium. Diguna secara tradisional untuk membaiki sistem pencernaan, ketidakhadaman, pedih ulu hati, gejala usus,ulser kolitis, gastrk dan sembelit. (Detoks seluruh badan)


  • Herb Lax

Julap lembut yang bertindak lembut merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semulajadi tubuh. Mengandungi daun senna, licorce root, anise seed, buckthorn bark, blue malva flower, rhubarb root, culvers root. (Detoks usus)


  • Pepermint Gingger

Peppermint Gingger mengandungi herba tradisional iaitu peppermint, halia, biji fennel dan bunga cengkih untuk melegakan perut disebabkan pemakanan dan perut kembung. Juga dapat merawat simptom sindrom usus, rasa loya, sakit perut dan cirit birit.



Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

01 August 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: TANDA TANDA BUASIR DAN CARA MERAWAT BUASIR





BUASIR, jika korang ada masalah buasir,jangan risau..penyakit buasir ni boleh di rawat.Buasir terjadi apabila salur darah vena yang membesar di bahagian rektum dan dubur. Ia boleh jadi radang dan membengkak.

Bagaimana BUASIR terjadi?

  1. Buasir boleh terjadi pada sesiapa saja tapi paling berisiko adalah mereka yang berumur 30 tahun ke atas
  2. Wanita hamil juga berpotensi kerana bila janin membesar ia memberi tekanan kepada bahagian dubur
  3. Mereka yang suka meneran masa membuang air besar 
  4. Obesiti  
  5. Mereka yang suka mengangkat benda2 berat
  6. Cirit birit
  7. Suka duduk mencangkung terlalu lama
  8. Ada masalah batuk yang teruk
  9. Seks melalui dubur 
Simptom BUASIR
  • Rasa sukar untuk membuang air besar
  • Pendarahan sebelum dan selepas membuang air besar
  • Bengkak dan gatal di bahagian dubur kebiasaannya selepas membuang air besar
  • Rasa sakit di bahagian dubur
  • Rasa tidak selesa di bahagian dubur bila berdiri atau mencangkung untuk tempoh yang lama


BUASIR ada 4 tahap:

  • Tahap 1 - berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar
  • Tahap 2 - disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak keluar tapi akan kembali ke dalam saluran dubur semula
  • Tahap 3 - sama seperti tahap 2 tapi bengkak berlaku hanya di dalam selepas ditolak masuk secara fizikal
  • Tahap 4 - darah pekat keluar menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur


Tipulah bila kena buasir hati kita tak risau?rasa sakit tu memang tak dapat nak elak dah. Mari Nurin kongsikan sedikit penerangan, apa yang Shaklee boleh bantu anda yang mengalami BUASIR, bukan buasir saja, masalah sembelit jugak boleh diselesaikan dalam masa yang sama. Hebatkan??
In sha allah.

********************************
Lecithin 

Bertindak sebagai pelincir untuk melembutkan najis dan melancarkan najis dalam usus


Herb lax 
melegakan sembelit dan meingkatkan proses pencernaan secara lawas.,membersihkan najis yg tersekat


Ostematrix 
memelihara usus dan membantu system pangecutan usus

Esp

ESP memainkan peranan membina otot supaya metabolisma badan lebih tinggi selain itu esp mempercepatkan penyembuhan  luka dalaman

Nurin selalu nasihat kepada mereka yang mengalami masalah buasir ni supaya banyak kan makanan serat seperti Sayur sayuran, buah buahan, bijirin seperti oat, nestum. Saiz hidangan sehari 3 senduk sayur , 2 hidangan buah-buahan sehari, harus diingat makan buah segar bukan jus sahaja, sebab kita perlukan serat dari buah segar. Ini adalah kerana serat tidak dapat dicernakan oleh badan dan ia dibuang keluar melalui najis. Serat/pelawas ini berupaya menyerap air dan memastikan najis lebih lembut dan mudah untuk ditolak keluar dari usus akhir (rektum)

dan yang paling penting, banyak minum air (kurang minum air boleh jadi sembelit, dan bila sembelit risiko untuk dapat buasir)

okey,bye!

Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298

X



Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

31 July 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PRODUK SHAKLEE MEMUDARATKAN BUAT PINGGANG





Memudaratkan?

LATELY banyak dapat whastapp dari kawan-kawan dan pengguna Shaklee. Nurin betul ke produk Shaklee merosakkan kidney? Sy takutlah nak makan vitamin ni,takut jadi rosak buah pinggang?

Okeyyyy Camni lah,pertama nurin nak tanya,awak mkn vitamin ni konsisten tak?katalah awak nak kurus,hari ni awak jaga makan,buat senaman esok tak jaga makan esok tak senam,seminggu sekali je monitor makan dan senam.agak-agak berat berkurang ke bertambah? begitu jugak pengambilan vitamin. Perlu FOKUS dan konsisten.

Kedua awak ambil cukup air tak? kalau makan vitamin,ambil air tak cukup,memang takde result pon.memang akan rosak,jammed badan kite. Memang lah memudaratkan,kalau makan banyak air kurang,pastu tambah lagi dengan produk lain yang awak sendiri tak tahu isi kandungan nya apa.

Ke 3 awak jaga tak pemakanan harian? Kalau makan vitamin saje tapi tak jaga pemakanan harian,setiap hari makan buger makan sosej,makanan berlemak memang tak boleh jadilah.takde kesan pun kat vitamin tu

Ke 4 waktu tidur jaga tak?badan letih,minum air kurang,makan vitamin tak konsisten cmner badan nak sihat kan? Macamana system dalam badan nak berfungsi dengan baik,betul tak?

Cuba bayangkan kita basuh baju dalam mesin basuh,letak kain baju banyak,letak sabun banyak,tapi air kurang,boleh pusing ke mesin tu??tak pusing kan?silap-silap kain baju boleh rosak.betull?? bersih ke baju tu?tak bersih kan

Kalau awak makan dengan betul,mengikut sukatan yang betul,doa banyak-banyak supaya allah memberi kesihatan dan kesembuhan tubuh badan..in sha allah, nurin yakin ALLAH dengan rintihan umatnya.

pakar nutrisi  - Pn Sarah
Menurut Pn Sarah, jika kita kurang minum air, utk vitamin Shaklee ia tidak effect buah pinggang. Tetapi penyerapan mungkin kurang optimum.

Untuk kepastian,boleh buat lab test. 

Wallahualam
Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298

X

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

05 May 2017

BLOG TAK HAPDATE !


Hari tu ada dapat wassup dari kawan lama. Dia mintak link blog.katanya nak buat contoh kepada usahawan. Hakak sentap sekejap

OhEmmGii !

Baru teringat dah berbulan tak hapdate blog hakak tuuu. hakak pun cam dah gabra dan pening tak tau la okay ke blog ni nak dijadikan review kepada usahawan.. hakak dengan hati berdebar pun bagi lah link blog usang ni..siap pesan kat kawan, Tapi kalau nanti ada kurang sana sini tu redho je la sebab blog sukahatiaku memang takde rules,ikut suka nak update apa,nak update macamana haha! Blog hakak takde lah gilang gemilang gittew hahaha!

Tak sure lah kalau ada yang dah tau ke tak tapi rasanya ramai yang tak tau lagi. Nurin ada buat lagi satu blog, tengah proses ubah suai lagi baru 40% kot, sebab baru rangka kiri kanan sana sini..Tak adala blog beriya sangat pun. Kalau sudi, singgah lah 





PENGEDAR SHAKLEE KLUANG : MASIH WUJUD



Sebenarnya

Saya

Masih

Pengedar

Shaklee


Lagi !


Ok nak sambung buat kerja jap. Byeeeee 

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. Hubungi saya ; 
 Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign