Nanurinos : PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PRODUK SHAKLEE MEMUDARATKAN BUAT PINGGANG

31 July 2017

PENGEDAR SHAKLEE KLUANG: PRODUK SHAKLEE MEMUDARATKAN BUAT PINGGANG





Memudaratkan?

LATELY banyak dapat whastapp dari kawan-kawan dan pengguna Shaklee. Nurin betul ke produk Shaklee merosakkan kidney? Sy takutlah nak makan vitamin ni,takut jadi rosak buah pinggang?

Okeyyyy Camni lah,pertama nurin nak tanya,awak mkn vitamin ni konsisten tak?katalah awak nak kurus,hari ni awak jaga makan,buat senaman esok tak jaga makan esok tak senam,seminggu sekali je monitor makan dan senam.agak-agak berat berkurang ke bertambah? begitu jugak pengambilan vitamin. Perlu FOKUS dan konsisten.

Kedua awak ambil cukup air tak? kalau makan vitamin,ambil air tak cukup,memang takde result pon.memang akan rosak,jammed badan kite. Memang lah memudaratkan,kalau makan banyak air kurang,pastu tambah lagi dengan produk lain yang awak sendiri tak tahu isi kandungan nya apa.

Ke 3 awak jaga tak pemakanan harian? Kalau makan vitamin saje tapi tak jaga pemakanan harian,setiap hari makan buger makan sosej,makanan berlemak memang tak boleh jadilah.takde kesan pun kat vitamin tu

Ke 4 waktu tidur jaga tak?badan letih,minum air kurang,makan vitamin tak konsisten cmner badan nak sihat kan? Macamana system dalam badan nak berfungsi dengan baik,betul tak?

Cuba bayangkan kita basuh baju dalam mesin basuh,letak kain baju banyak,letak sabun banyak,tapi air kurang,boleh pusing ke mesin tu??tak pusing kan?silap-silap kain baju boleh rosak.betull?? bersih ke baju tu?tak bersih kan

Kalau awak makan dengan betul,mengikut sukatan yang betul,doa banyak-banyak supaya allah memberi kesihatan dan kesembuhan tubuh badan..in sha allah, nurin yakin ALLAH dengan rintihan umatnya.

pakar nutrisi  - Pn Sarah
Menurut Pn Sarah, jika kita kurang minum air, utk vitamin Shaklee ia tidak effect buah pinggang. Tetapi penyerapan mungkin kurang optimum.

Untuk kepastian,boleh buat lab test. 

Wallahualam
Jaga makan, jaga vitamin.
Pengedar Sah Shaklee
Nurin Ahmad
0127995298

X

Berminat nak jana income dengan Shaklee? Nak ada bisnes side income yang mampu jana 3-4-5 angka? Tiada yang mustahil bersama Shaklee. 
 Hubungi saya ; Telefon : 012.799.5298 email : nanurinos@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nanurinos Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign